Čuješ?!: Playground Hustle, Quentin, Dr. Bonito

U utorak, 11.4., održava se četvrta, a ujedno i posljednja polufinalna večer KSET-ovog programa namijenjenog mladim i neovisnim bendovima. Sve tri večeri bile su posebne, a ovog puta imat ćemo priliku slušati Playground Hustle, Quentin i Dr. Bonito

Nakon ove večeri žiri će odabrati tri benda (od ukupno dvanaest koji su se natjecali u trećoj sezoni KSET-ovog programa Čuješ?!) koji ulaze u finale i time im pružiti priliku za nastup na Brucošijadi FER-a i snimanje singla u Greenhill studiju.

Playground Hustle je elektronički, rap, eksperimentalni duo iz Zagreba. Ivona Eterović, producentica, zadužena je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične i elektroničke gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. Magdalena Megi Slović je zaslužna za vokalni dio, od pisanja tekstova do njihove izvedbe, bilo repanjem ili pjevanjem. Počele su zajedno djelovati početkom 2015. godine, službeno duo postoji od veljače 2016. godine, dok je u travnju izbačen EP prvijenac „Pikule“. Od izbacivanja EP-a imale su nekoliko nastupa, od kojih je najbitniji nastup kao predgrupa Marčelu & Napetom Quintetu u KSET-u povodom obilježavanja 40. godine KSET-a.

Quentin je instrumentalni bend koji je nastao u ljeto 2014. na području Ivanić-Grada. Postava se od nastanka benda nije mijenjala i osim više manje standardne ofenzive (bas, bubanj, gitara, gitara) imaju i svog tehničara. Kombiniraju više žanrova odjednom među kojima se mogu naći stoner, surf, post-punk, psychedelic rock, noise te još mnogo drugih. Ne ograničavaju se i uvijek rade nešto novo. Nedavno su izbacili EP prvijenac nazvan 100, a sve studijske snimke su snimane live kako bi prenijeli energiju live koncerta.

Dr. Bonito je također instrumentalni bend koji je nastao u Zagrebu u jesen 2014. godine. Bend čine gitarist, basist, bubnjar i tonac/FX. Kao i gore opisani Quentin, njihov glazbeni stil je transžanrovski i inspiraciju crpe slušajući glazbu koja vremenski ide od pećinskog čovjeka do zadnjeg zvuka robota. Na YouTubeu možete pronaći njihov EP "Recording Session" kojeg su snimili u garaži, a trenutno rade na postprodukciji albuma koji je sniman u puno boljim uvjetima. Od bitnijih koncerata na kojima su nastupali mogu spomenuti Good Vibrations u Vintageu te nastup u KSET-u kao predgrupa bendu Metak za Zlikovca.

Ulaznicu za koncert možete nabaviti na ulazu na dan koncerta po cijeni od 10 kn do 22:30, dok nakon 22:30 ulaz košta 15 kn. Sakupljaj ulaznice jer 2 različite vode te na sljedeći Čuješ?! besplatno!

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu   (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

čuješ, koncert