Don Juan

Kazališna družina Centra za kulturu Čazma amaterska je skupina učenika srednje škole osnovana iz ljubavi prema kazalištu i glumi, na inicijativu učenika. Djeluju tri godine i dosad su postavili tri predstave (Ugasi taj radio već jednom, Tajni dnevnik Adriana Molea i Don Juan). Don Juan ljubavna je drama o poznatom junaku, ljubitelju žena i užitaka, a nastala je kao djelomična dramatizacija romana Douglasa Carltona Abramsa Izgubljeni dnevnik don Juana.

Don Juan poznati je ljubavnik kojega vole žene, ali on ne može voljeti nijednu od njih. Njegov je zadatak pružiti ljubavni užitak i otići. U priču se umiješa i kralj, koji naređuje don Juanu da se oženi, jer se nada da će tako spriječiti don Juana da ljubuje s drugim ženama u kraljevstvu.

Slučajan susret don Juana s gospom Anom donosi preokret u njegovu životu – on se zaljubljuje. Don Pedro, don Juanov mentor i najbolji prijatelj, odabrao je upravo gospu Anu za svoju ženu. Don Juan pokušava zatomiti svoje osjećaje prema gospi Ani, jer ona treba pripasti njegovom moćnom zaštitniku, ali ljubav ipak prevlada i on pokušava osvojiti gospu Anu. S druge strane, ona ne želi čuti za vjenčanje s don Pedrom. Privlači ju don Juan, ali ju istovremeno i odbija činjenica da je bio s toliko žena. Značajnu ulogu ima i kurtizana Alma, don Juanova prijateljica koja mu često „otvara oči“ svojim primjedbama i savjetima.

Likovi:

Don Juan

Don Pedro – markiz, don Juanov zaštitnik, mentor i prijatelj

Gospa Ana – žena u koju se zaljubljuju don Juan i don Pedro

Alma – kurtizana, prijateljica don Pedera i don Juana

Cristobal – don Juanov sluga

Maria – sluškinja gospe Ane

Kralj

Isabel – kraljeva kći

Magdalena – sluškinja princeze Isabel

Stražar

Ulaz se otvara u 20 sati, predstava počinje u 20:15, a karta košta 5kn za studente ili 10kn za nestudente. 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

predstava, don juan