Svemir svira do kraja

Nakon prošlotjednog prisilnog prekida koncertne promocije od strane policije u KSET-u, grupa Svemir odlučila je održati novu promociju albuma ''Male laži''. Promocija će se ponovno održati u Klubu studenata elektrotehnike (KSET) u utorak, 6. prosinca s početkom u 21:30 sati.

Svemir je indie pop bend predvođen Zvonkom Obajdin koji na zagrebačkoj sceni, a u posljednje vrijeme sve češće i izvan nje, djeluje posljednjih pet godina. Krajem svibnja objavili su svoj treći studijski album ''Male laži'', samizdat.

Posljednje izdanje njihov je dosad najzreliji album u kojem se definitivno prepoznaje stav. Spoj indieja, americane, alt-rocka uz koketiranje s pop glazbom čini zvuk Svemir bliskim slušateljstvu, a tekstovi koji proizlaze iz vlastitog iskustva dovoljno su uvjerljivi da slušatelja uvedu u autorov svijet. Savršen sklad racionalnost i kreativnosti Zvonke Obajdin čini da svakodnevne prizore Svemir kroz svoje kozmičko djelovanje pretvara u lijepe poetske minijature. U svijetu u kojem se mnogi trude biti posebniji od drugih, upravo ova jednostavnost izdvaja Svemir od ostalih, na prvu, sličnih izvođača.

Na novom su albumu, uz vlastite autorske pjesme, uglazbili Tina Ujevića i ''Pobratimstvo lica u svemiru'', ali i Vjekoslava Majera i njegov ''Snijeg''. Album su producirali Mark Mrakovčić i Dražen Gavrilović.

Koncertnu promociju najavljuje njihov novi singl ''Dunjina pjesma'' i upravo objavljeni videospot u režiji Marine Uzelac i u produkciji Filter Productions. U njemu su glavne uloge odigrale Zvonka i njena kćer Dunja kojoj je ova pjesma posvećena.

Svemir je najuvjerljiviji upravo na pozornici i to se može osjetiti na svakom njihovom nastupu, zato je potrebno jednostavno doći na koncertnu promociju albuma 6. prosinca i uvjeriti se u to iz prve ruke.

Video: Svemir – Dunjina pjesma: https://www.youtube.com/watch?v=ORzejgwn0Lk&feature=youtu.be

Bandcamp: https://svemir.bandcamp.com/

Facebook stranica: https://www.facebook.com/ssvemir/

Ulaz je besplatan, vrata se otvaraju u 20h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, svemir