Diskoteka: Dečko koji obećava

13 godina prije nego što je Uma Thurman upalila Tarantinov radio i predozirala se uz obradu pjesme „Girl You'll Be a Woman Soon“, Slobodan Milošević upalio je svoj radio i dobio udarac u glavu koji ga je brutalno dovukao svijesti. Na radiju je svirao punk i novi val.

Slobodan Milošević o kojem je riječ nije poznati ratni zločinac, već „dečko koji obećava“ - protagonist kultnog filma novovalne generacije i jedini relevantni Slobodan 1981. Na početku filma on je malograđanin, uzoran sin bogatih roditelja i student medicine vjeran svojoj djevojci. Jednog dana odluči ispljunuti iz usta zlatnu žlicu s kojom je rođen; odbacuje sve privilegije i osniva bend „Dobri dečaci“.

Film Miše Radivojevića, nadahnut američkim filmovima iz 60ih i 70ih, danas je poznat upravo po soundtracku koji objedinjuje sve bendove koji su nešto značili 1980-e u SFRJ. Na njemu se nalaze pjesme Šarla akrobate, Azre, Idola, Pekinške patke, Parafa, Prljavog kazališta, Električnog orgazma i Pankrta. Glazbu za Slobodanov bend napisao je Koja iz Discipline kičme, a bubnjara u filmu utjelovljuje legendarni Ivan Vdović VD.

Osim što je spomenik neprežaljenoj generaciji, film je još i danas dovoljno provokativan. S velikom količinom mizoginije i iracionalnog bunta, on i danas može odbiti malograđane. Oslobodite Slobodana u sebi i dođite na film! Nakon filma očekuje vas slušaonica koja prati ritam filma.

S filmom počinjemo u 20h, a ulaz na njega je besplatan. Ulaz na slušaonicu od 22h bit će 5kn za studente, 10kn za ostale.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

slušaonica, film, 80-e