Ana Ćurčin

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od prosinca 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla čuti u Srbiji, u regiji i širom Europe.

Sudjelovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarist Tomo Benzon). 

U siječnju 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pjesme "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je suradnjom sa tradicionalnim ansamblom “Kolo” i pjesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem ljeta prošle godine.

 

Recenzije:

“Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca. Besprekorna ali nenametljiva svirka njene grupe u sastavu Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i bubnjari Goran Grubišić (iz Wooden Ambulance) i Blagoje Nedeljković, čini pesme još izražajnijim nego što već jesu.”

Srđan Strajnić, Poezika, 2016.

 

“Ana Ćurčin nije autorka zamagljenih značenja, niti je sklona da manipuliše svojim stihovnim porukama. Njena prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivost.”

Miloš Zubac, Poezika, 2016.

 

U Zagrebu je nastupila u Klub.-u, Vintage industrial baru i u tvornici sa Stray Doggom. Posljednji put u Zagrebu je nastupila u veljači, a u srijedu, 23.11.2016. dolazi u KSET.

 

Ulaznice za ovaj divan concert u pretprodaji bit će moguće kupiti u KSET-u po cijeni od 30 kuna, a na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 40kn.


Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

koncert, indie