ZEZ: Sun Araw (California, US)

Sun Araw pseudonim je kalifornijskog eksperimentalnog multi-instrumentalista Camerona Stallonesa. Njegov prepoznatljivi stil, koji se često opisuje kao čudnovata sinteza psihodelične improvizacije, minimalističke elektronike i neo-duba, doveo ga je i na naslovnicu uglednog časopisa The Wire. U KSET-u će u četvrtak 17.11. u sklopu ZEZ-a nastupiti u trenutnoj live konfiguraciji Sun Araw Trio koji će većinom izvoditi hvaljeni album Belomancie.

Izričaj Camerona Stallonesa, nakon uloge gitarista među kalifornijskim psihodeličarima Magic Lantern, isprve je ostao blizak takvom zvuku te je tako surađivao i s Eternal Tapestry, Pocahaunted, Vibes... Svakim novim samostalnim albumom (kojih od 2008. godine ima čak tucet, uz par suradnji) svoju psihodeliju proizvodi u sve kompleksnijoj maniri organske matematičke elektronike koja možda i svoj vrhunac dostiže na albumu Belomancie (2014.) izdanog za Drag City (Om, Pavement, Stereolab, Ty Segall …) Na ovom albumu uvelike se bazira live izvedba koja čeka publiku u KSET-u. Zamišljen je kao aktivno slušalačko iskustvo koji svojom kompleksnošću ne preže od atributa zahtjevnosti. U posebnom isključivo midi izdanju izveden je i na Copenhagen Jazz Festivalu. Za izvedbu uživo trenutno su uz Camerona na midi gitari i modularnim sintisajzerima zaduženi i Alex Gray (D/P/I) te perkusionist Jon Leland.

Među najzanimljivijim suradnjama treba istaknuti i onu s ambijentalnim velikanom Laraajijem te audio-vizualni projekt s reggae legendama The Congos i „čarobnjakom modularnih sintisajzera“ M. Geddes Gengrasom izdanog 2012. za RVNG (Holly Herndon, Hieroglyphic Being…). Njegove pjesme našle su put i do kultnog soundtracka neo-noir igrice Hotline Miami.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 45kn, a na ulazu će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i pretprodaji bit će objavljeni na Facebook eventu.


„(Belomancie) shows Stallones has more moves in his arsenal, more ways he can adjust or reimagine his approach without losing its essence—or in this instance, actually enhancing it. The sounds may be comparatively shrunken, but together they stretch his world, suggesting its expanse may be boundless. If you’ve been fascinated by any of Stallones’ work,  Belomancie will get you stoked about not only what he’s done, but how much more he can do.“ – Pitchfork

„This makes Belomancie both strangely emotional and emotionally fake at the same time. It’s a record that vibes on mixture of psychedelic forgery and improvisational wholesomeness. It’s like two plants, one real and one fake, next to each other in a bedroom, underneath a photo of the dunes of the Sahara desert, next to a bed with bedsheets adorned with the nine planets, underneath a bunch of fake glow-in-the-dark stars.“ – Tiny Mix Tapes

Sun Araw Live https://sunaraw.bandcamp.com/album/live-in-oto

Sun Araw – Huff https://www.youtube.com/watch?v=3d723v2AIrg

Web: www.sunaraw.com

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe. Program je podržao i Grad Zagreb u sklopu natječaja za inovativne i umjetničke prakse u kulturi.

zez, koncert