Dementronomes

Nakon četiri godine u KSET se vraća jedan od najboljih hrvatskih funk bendova, DemeNtronomes kako bi nam uljepšali četvrtak 20. listopada i predstavili svoj hvaljeni album „Žurkadelik“ .

Osnovani 2011. godine, DemeNtronomes su višečlani bend kojem je jedino bitno da postoje instrumenti i oni koji znaju iz tih instrumenata izvući ono nešto iskonsko. Zahvaljujući tome nastaju neodoljivi tonovi funka, jazza i soula te jednostavno mame i najtvrdoglavijeg ne-plesača na cupkanje nogom, ako ne i nešto radikalnije kao kretanje cijelim tijelom.

Album prvijenac „Žurkadelik“ izdali su u lipnju ove godine i velikodušno ga stavili na YouTube i na bandcamp za siću. Na njemu se, osim sedam originalnih stvari, pojavljuje i obrada „Malog crnog brata“ u suradnji sa Zdenkom Kovačiček. Iza sebe broje mnoge koncerte u Hrvatskoj, ali i u Srbiji na Nišville Jazz festivalu 2015. godine.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4nl2TDBkDzJoRliQVhMOlA

Facebook: https://www.facebook.com/DemeNtronomes

Soundcloud: https://soundcloud.com/dementronomes

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/dementronomes/

Bandcamp: https://dementronomes.bandcamp.com/releases

 

Ako ste željni dobre glazbe i čagice, 20.10. pravac KSET. Upad je 20 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert