[40] Erotic Biljan & His Heretics - koncertna promocija albuma The Devil Stole My Record

„Urlik. Ritam. Gitara. Zvučni zid. Erotic Biljan & his Heretics.“ Nakon što su u KSET-u napravili promocije svoja prva dva albuma, garažni rockeri vraćaju se 6.10. otkud su krenuli te povodom 40. rođendana kluba održat će promociju najnovijeg izdanja The Devil Stole My Record koji je ugledao svjetlo dana sredinom ove godine. 

Odmah po izlasku album je popraćen izrazito pozitivnim recenzijama. Sadrži 13 novih pjesama od kojih je 12 autorskih te jedna obrada finskih The Flaming Sideburnesa, a brzih, žestokih i glasnih gitara te zaraznih riffova ne nedostaje. Snimljen je u svega šest sati, a može ga se slušati i na gramofonima jer je izdan u limitiranoj količini na raznobojnim vinilima koje će biti moguće nabaviti prije i poslije svirke. Odličan artwork albuma potpisuje etablirani „garage“ umjetnik Zvonimir Haramija Hans. 

 

„Trinaest pjesama na albumu snimljeno je u ekspresnih šest sati zadržavajući spontanost i ističući sviračku spremu uigranog benda koji je odavno stekao status prvorazredne garage-rock postave.“ – Večernji list

 

„The Devil Stole My Record odlično predstavlja ovaj rock bend kao važnu kariku u upoznavanju s temeljima rock’n’rolla i prljavom, ali zavodljivom stranom nevjerojatne energije koju su napokon uspjeli uhvatiti i ‘’pospremiti’’ je na jedan nosač zvuka.“ – Nacional

 

Hereticima će kao predgrupa nastupiti njihov kolega Iggy a.k.a. Harp Explosion koji je gostovao na prošlom albumu, a trenutno je član Discipline Kičme. 

 

Cijena ulaznice iznosit će 20 kn u pretprodaji i 30 kn na ulazu, a karte možete nabaviti od 12.9. u KSET-u. Ulaz se otvara u 20h, a nastup počinje u 21h.

 Program je pod djelomičnom potporom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

koncert, kset40