Surferic'

Godina je 1961. i dok jutarnji valovi mrse pješčanu obalu, puna plaža mladih mamurnih ljudi polagano se budi uz melodije gitare, bubnjeva i basa, koji odjekuju iz obližnjeg spremišta dasaka za surfanje. Zvuk koji je odjekivao bio je potpuno nov ljudima koji su u polusnu bili hipnotizirani njime i htjeli brže bolje samo uzeti daske i uz iste zvukove s plaže proći ispod vala. Nitko nije ni slutio kako će iz tog mamurnog jutra izroniti žanr nevjerojatnog razmjera i da će svaki klinac idućeg desetljeća koji zna svirati gitaru postati popularan upravo zahvaljujući tom žanru.

Reverb i twang dvije su riječi koje najbolje opisuju žanr koji je od svojih korijena do današnjeg dana potpuno promijenio svoje značenje - Surf rock. Protkan energijom i mističnošću, zvuk pionira ovog žanra - Dicka Dalea, u svojim počecima predstavljao je pozitivnu vibru tuluma mladih surfera koji su se u svojoj šarenoj odjeći udvarali mladim damama.Taj je novi žanr rušio zidove konzervativnosti. Danas surf više ne svira na svakom uglu i dosta je evoluirao od svojih početaka. 90-ih ga je od izumiranja spasio Tarantino koji ga je vizionarski koristio da bi oplemenio scene.

Zaključak ove priče je da viša sila ipak postoji jer je u srijedu, 15.6. još jedna od povjesnih prekretnica, a to je party slušaonic' - surferic'. Surferic' je koncipirana na način da obuhvaća od tradicionalnog surf zvuka pa sve do suvremenog i 'ne-znamo- jesmo-li- još-uvijek-u-istom-žanru' eksperimentalnog zvuka.

Bit će bazena, bit će ukrasa, a bit će i drugih popratnih sadržaja. Zato ponesite svoje havajke, japanke, šarene košulje i surf daske jer će bit' jebenic'. Ako vas akademske obaveze spriječavaju u prisustvovanju ovoj slusaonic': "Tell the teacher we're surfin'" i dođite na event koji će vas nabrijati da na tsunamiju s gitarom surfate na jednoj nozi bez da „wipeate“.

Ulaz se otvara u 20h, a cijena za one u havajkama/kupaćima ili nekim prikladnim rekvizitom bit će 5 kn, dok će za one bez biti 10 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

slušaonica, surf