Bubnjarska klinika - Branko Popović

Branko Popović,

diplomirani bubnjar "Berklee College of Music/Boston/MA/USA", dobitnik najprestižnije bubnjarske nagrade na Berklee-u "Avedis Zildjian" i osnivač Bubnjarskog instituta, www.bubnjarskiinstitut.com, vas poziva na bubnjarsku kliniku koja će vam promijeniti dosadašnje poglede na muziku i otvoriti potpuno novi spektar mogućnosti izražavanja na bubnjevima.

Na ovoj klinici:

* Dobit ćete najbolje vježbe za brzo postizanje vrhunske tehnike i koordinacije.

* Naućit ćete zašto je brojanje jedna od najbitnijih komponenti tokom sviranja na bubnjevima.

* Bit će vam predstavljeni načini primjene i orkestracije rudimenata.

* Steći ćete znanje kako da sami kreirate i na koji način da u muzici primjenjujete neparne ritmove kao što su: 5/8, 7/8, 9/8, 11/8, 13/8, 15/8, 17/8, 27/8, 29/8.

* Saznat ćete koncept po kojem se grade poliritmije i bit ćete uvedeni u paralelni svijet mogućnosti koji njihova primjena otvara.

* Naučit ćete što treba vježbati da biste u datom trenutku mogli izgraditi i odsvirati muzikalan solo koji neće biti baziran samo na tehnici, već će u sebi sadržati kompozicijske koncepte i muzički kontekst u odnosu na situaciju u kojoj se svira.

* Saznat ćete koje su najčešće greške i zablude koje bubnjari imaju, kako ih prepoznati i savladati.

* Dobit ćete informacije kako izbjeći opasne zdravstvene probleme koji mogu nastati uslijed svakodnevnog nepravilnog visesatnog vježbanja.


Program klinike:

- Tehnika
- Koordinacija
- Brojanje
- Zapisivanje, čitanje i interpretacija nota
- Rudimenti
- Neparni ritmovi 5/8, 7/8, 9/8, 11/8, 13/8, 15/8, 17/8, 27/8, 29/8
- Poliritmije
- Soliranje

Poslije ove klinike vaša kreativnost će potpuno transformirati vaš dosadašnji muzički izraz. Izaći ćete sa vrhunskim znanjem muzičkih koncepata koje ćete usavršavati narednih godina.

Participacija iznosi 100KN.
Garancija na vaše ulaznice je 100%.
Ukoliko ovo ne bude najbolja bubnjarska edukacija koju ste IKADA dobili, Branko Popović će vam osobno refundirati 100KN. Ulaznicu možete nabaviti na ulazu u KSET tokom jutarnjeg i popodnevnog rada šanka.

Radionica traje 4 sata (18-20,pauza 20 min,20:20-22:20)

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a koju možete nabaviti na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku (0 kn).

bubnjarska klinika