INDIREKT goes psycho

Ah, taj ponedjeljak! Voljeli ga ili mrzili, znate da će svaki tjedan započeti upravo s njim. Stoga, zašto taj ponedjeljak ne začiniti glazbom i pripremiti si zvučnu kulisu za ostatak tjedna.

Upravo se na toj ideji rodio projekt naziva 'Dobar početak tjedna'. Dođeš u KSET, poslušaš koncert i doma si prije ponoći!

Jedan takav Indirekt(ni) ponedjeljak, ujedno i prvi u nizu, očekuje sve vas 02. svibnja. Nakon prvomajskog roštiljanja, u KSET-u je na meniju rapsodija glazbe, umjetnosti i poezije, koja će probuditi sva vaša osjetila.

 

Samo psihodelija - Ivana Picek, The Cyclist Conspiracy, DJ Nemanja, Josip Tirić i Dino Santaleza

Zvrckava frčkavica koju većina vas zna kao autoricu hitova “Ja živim u WC-u” i “Nj” te članicu već kultnih Pridjeva na čijim koncertima doživljava epifanije, preobražava se iz nastupa u nastup u oblike koje i bolji poznavatelji nikad ne bi očekivali. Ona je Ivana Picek, iako je neki uspoređuju s Bowiejem i CocoRosie. Sestrična Antonija vjerni joj je pratitelj na ksilofonu i električnim bubnjevima, a ponekad i plesnim korakom. Ivana je glazbeni kameleon, trenutno u fazi završavanja novog albuma, kojeg je sama snimala i producirala i upravo ćete taj album premijerno moći poslušati u KSET-u.

FB: https://www.facebook.com/ivana.picek

YT: https://www.youtube.com/user/IvanaPicek

 

U goste nam stiže i beogradski osmeročlani sastav The Cyclist Conspiracy. Takozvani anti-orkestar spaja glazbene utjecaje iz najrazličitijih dijelova svijeta. Izbjegavaju suvremeni, površni eklekticizam i svu svoju kreativnu energiju usmjeravaju sintezi pretpostavljenih elemenata. Ovi 'biciklisti' povest će vas na uzbudljivu glazbenu potragu za izgubljenim carstvima rutama koje još niste doživjeli. Njihov live nastup je nešto što nikako ne smijete propustiti!

FB: https://www.facebook.com/TheCyclistConspiracy

SC: https://soundcloud.com/the-cyclist-conspiracy

 

Za glazbu koja će napuniti prostranstva KSET-a, zadužen je i DJ Nemanja koji za ovu priliku neće nastupati, već će nas voditi kroz svoj psycho svijet. Nemanja je projekt iza kojega stoji Luka Šipetić iz dobro nam znanog benda – Nikol, Luka i Vedran. No, Nemanja nije bend niti osoba,Nemanja je ideja. Live nastup Nemanječiji je album ugledao svjetlo dana krajem 2015. godine ipak ćete još neko vrijeme čekati, do tada uživajte u psihodeličnim melodijama po njegovom izboru.

FB: https://www.facebook.com/nemanja.hr

BC: http://nemanja.bandcamp.com/album/nemanja

Sve nastupe u pravu će psihodeliju dodatno pretvoriti video projekcije već dobrog nam znanca Dina Santaleze. Pridjevi i East-Ra samo su neki od njegovih projekata, a njegove sposobnosti baratanja slikom i pokretom jednostavno morate doživjeti. Režirao je spotove za sebe, Pridjeve, ali i za brojne izvođače koje ove godine možete slušati na Indirektu.

FB: https://www.facebook.com/Pridjevi

No, glazba ipak nije sve. Kao svjetionik nezavisne umjetnosti, Indirekt predstavlja rad akademskog slikara Josipa Tirića. Njegove slike ga razlikuju od ostalih umjetnika njegove generacije. Predstavljaju život. Život koji nije tako uredan i ispeglan – život koji je pun emocija. Koncentrira se na sam 'duh' slike, a vidi ju kao pismo koje nikad nije stiglo.

TMB: http://josip-tiric.tumblr.com/

 

Indirekt goes psycho and so do you! Vidimo se na prvom warm up-u Indirekt festivala 02. svibnja 2016. u KSET-u.

Ulaz se otvara u 20h. Karte će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 30kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)