ZEZ: Blanck Mass (UK) + ikonal (ZG)

Blanck Mass je solo projekt Benjamina Powera, poznatog i kao polovica elektroničkih noise velikana Fuck Buttons. U organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk, u subotu 30.4. predstavit će KSET-ovoj publici svoj posljednji album Dumb Flesh, izdan za Sacred Bones Records.

2010. godine počinje producirati glazbu pod pseudonimom Blanck Mass te svoj prvi album istog imena izbacuje sljedeće godine za Mogwaijev label Rock Action. Album nije bio zamišljen za live izvođenje već je predstavljao niz ambijentalnih zvučnih krajolika lišenih beatova. Njegova traka Sundowner 2012. godine je korištena za vrijeme svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, što je skrenulo pozornost svjetske publike na njegov solo projekt s već široko uvriježenih Fuck Buttonsa i njihove „stadionske elektronike“. U međuvremenu izbacuje nekoliko EP-eva, te 2013. odlazi na turneju kao support za Sigur Rós.

Svoj drugi dugometražni album Dumb Flesh izbacuje 2015. godine za Sacred Bones Records (John Carpenter, David Lynch, Zola Jesus, Pharmakon…). Tu pokazuje evoluciju svog zvuka kojem su pridodani nešto klupski pristupatičniji beatovi te poigravanje s modularnim sintisajzerima. Njegov producentski fokus tu je prešao s apstraktnih slojevitih struktura na konkretno, gotovo organsko, što pokazuje ime albuma i pripadajući vizual zgužvanog ljudskog mesa. Album promišlja o kibernetici kao budućnosti čovječnosti, spajajući elektronsku ekstenziju mašina s krhkom ljudskošću kroz beskonačnu fluidnost slojevitih loopova koji unatoč svojoj surovosti donose i karakterističnu transcendentalnu ljepotu.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 45kn, a na ulazu će koštati 60 kn. Ulaz se otvara u 21h, a detalji o satnici i pretprodaji bit će objavljeni na Facebook eventu.

Kao podrška će istu večer nastupiti i ikonal (bRave), projekt Nikole Kosa koji prepoznatljivim zvukom djeluje mnogo godina na rave, techno sceni. Koristeći Analog Rytm ritam mašinu, Analog Four synth i Octatrak sampler, izvodi mračnu i sirovu glazbu s acid house, electro i techno elementima stvorenu za ples. Bez sumnje će izvrsno doprinijeti mračnoj rave buci u groznici ZEZ-ove subotnje večeri.

http://soundcloud.com/ikonal
http://facebook.com/ikonalmusic
http://youtube.com/user/prcinaprcina

 

„Dumb Flesh is Wagnerian blitzkrieg pop—a flaming meteor, an apocalyptic

aftershock, a towering wall of sound...this is bracingly noisy music, but that noise

has been sculpted to excite rather than disturb.“

  • Resident Advisor

 

„Dumb Flesh stays revved up to full throttle for the entirety of its duration, though. Its an album that obliterates you out the gate, and then ebbs and flows, while constantly feeling dynamic, and vital.“

  • The Quietus

 

“Blanck Mass has shifted from the abstract and the cosmological to the concrete and physiological, with machine-made menace and rough-edged, bleeding-red

electronics illustrating more visceral concerns.”

  • FACT

 

http://blanckmass.co.uk/

https://www.facebook.com/BlanckMass/

https://blanckmass.bandcamp.com/

 Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe. Program je podržao i Grad Zagreb u sklopu natječaja za inovativne i umjetničke prakse u kulturi, kao i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

koncert, zez