Anime night: Time of Eve + 5 centimeters per second

Nastavljamo sa KSET-ovim anime večerima uz sljedeća dva filma:

TIME OF EVE (2010. , Yasuhiro Yoshiura)

U futurističkom svijetu inteligentni roboti pomažu i služe čovječanstvu na brojne i različite načine. Primjetivši neobično ponašanje obiteljskog kućnog androida Sammy, student Rikuo otkriva mogući uzrok u kafiću gdje je Sammy boravila – u kafiću koji svoje ljudske i robotske goste tretira bez razlike.

Prikazivan na raznim svjetskim festivalima, Time of Eve učinio je svog redatelja Yoshiuru jednim od najznačajnijih imena japanske filmske animacije.

 

5 CENTIMETERS PER SECOND (2007. , Makoto Shinkai)

 Pratimo dvoje školskih kolega i bliskih prijatelja, koje selidba jednog od njih trajno razdvaja. Kontakti su se prorijedili, svatko od njih nastavio je svojim putem; no sjećanja na njihovo zajedničko vrijeme još im uvijek utječu na život.

Ova drama vjerojatno je najpoznatije ostvarenje Makota Shinkaija, redatelja poznatog po emocionalnim i amosferičnim filmovima s prekrasnom animacijom.

 

Ulaz se otvara u 19:00 sati, a prva projekcija počinje u 19:30. Između filmova bit će pauza od petnaestak minuta.

Sljedeće izdanje anime večeri održava se 16.5.

 

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

projekcije, anime