Artcoustic ~ Vasil Hadžimanov Band

Za dva tjedna u sklopu Artcoustic programa u KSET-u imat ćete priliku slušati balkanske tradicionalne, folk ritmove u kombinaciji sa zapadnim, modernim glazbenim stilovima (jazz, funk, rock, world music…) u režiji velikog pijanista iz Beograda zajedno s njegovim četveročlanim bendom. Vasila Hadžimanova u glazbenim krugovima ne treba previše predstavljati iako je samo jednom nastupao u Zagrebu , a svoj prvi album “11 razloga za…”objavio je još 2001. godine i rasprodao u svega tri mjeseca. Vasil je surađivao i s filmskim producentima te komponirao glazbu za nekoliko filmova od kojih zasigurno treba izdvojili film „Kad porastem bit ću kengur“ s kojim je vjerojatno većina upoznata, a svojevremeno je bio i punopravni član Darkwood Dub-a. Poznati jazz klavijaturist Joe Zawinul je pozvao bend Vasila Hadžimanova da nastupaju u njegovom klubu u Beču nakon što su ga oduševili na Enter Music Festivalu, a poznati britanski virtuoz na violini i violi Nigel Kennedy ih je pozvao da uveličaju njegov veliki koncert u Beogradu što se na kraju pokazalo vrlo ugodnim iskustvom na obostrano zadovoljstvo i oduševljenje publike. Po mišljenju kritičara, najuspješniji album izdali su 2009. godine pod nazivom “Can you dig it?,a ove godine promoviraju svoj posljednji šesti album naziva”Alive”. Album je drugačiji po tome što je snimljen uživo u pet različitih gradova i njihovih pet koncertnih dvorana. Specijalni gost na albumu je svjetski poznati i priznati saksofonist i kompozitor David Binney, a album je objavila i američka izdavačka kuća MoonJune Recordsiz New Yorka.

Informacije o izložbi uskoro!

Cijena karte u pretprodaji iznosi 40 kn, za studente je osigurano 50 ulaznica po jeftinijoj cijeni od 30 kn, a cijena ulaznice na dan koncerta iznosi 60 kn. Karte kreću u pretprodaju 11.4.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, artcoustic