ZEZ: QUI (Los Angeles, US)

Qui su eksperimentalni noise rock duo iz Los Angelesa. Ekscentrično dinamično suprotstavljanje gitare, bubnja i dvoslojnih vokala stvara gorko-slatki shizofrenični napad na čula. Njihov zvuk prepoznao je i legendarni vokalist Jesus Lizarda David Yow koji se 2006. pridružio bendu i s njima surađivao dugi niz godina. U Zagreb dolaze promovirajući svoj treći album Life, Water, Living… čiju produkciju potpisuje Dale Colver (The Melvins). U organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk nastupit će u KSET-u u srijedu, 13.4.

Osnovani su početkom 21. stoljeća, a 2003. izbacuju svoj prvi album Baby Kisses. Gitaristu Mattu Cronku i bubnjaru Paulu Christensenu par godina kasnije pridružuje se noise velikan David Yow (Jesus Lizard, Scratch Acid). Nedugo nakon toga, Qui s Yowom za mikrofonom, izdaju svoj drugi album Love's Miracle za Mike Pattonov Ipecac Recordings. Yoweva slava potpomogla je da Qui primi zasluženu pozornost, iako je sve pjesme s tog albumanapisao originalan dvojac. 2009. pozvani su da nastupe na uvriježenom All Tomorrow's Parties festivalu. Nakon nekoliko godina suradnje i turneja, Yow napušta Qui zbog povratka u Jesus Lizard i drugih projekata. Originalni duo to nije usporilo te 2014. izdaju svoj treći album Life, Water, Living… pod produkcijskom palicom Dalea Colvera (The Melvins). Treba istaknuti i suradnju s Mikeom Wattom (Minutemen) te labelom Three One G Records, zaštitnikom L.A. noise zvuka. Na glasu su po intenzivnim i beskompromisnim nastupima kakav će nesumnjivo priuštiti i zagrebačkoj publici.

 

Karte za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 35kn od petka 8.4., a na ulazu karta će koštati 50 kn. Ulaz se otvara u 20h, a vrijeme početka koncerta bit će objavljeno na FB eventu.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

„Listening to the Los Angeles based duo known as Qui is kind of like getting all hopped up on Mountain Dew and Pixy Stix, then going to an amusement park blindfolded and letting people strap you into random roller coaster rides.“

  • beardedgentlemenmusic.com

“Weird music for weird people made by weirdos!” 

  • The Melvins

" I have never in all my years in the music industry encountered two guys with more talent, more vision ... and who are as driven to greatness as these two are."

  • David Yow

 

Website

Facebook

Bandcamp

Youtube

 

Qui – Mucho Sex in America

Qui – Freeze

ZEZ FB

ZEZ Twitter

zez