Nežni Dalibor i Kapetan Snješka

Nakon 2014. u Zagreb se vraća Nežni Dalibor, jedno od najjačih imena srpske indie scene! Podršku će im pružiti domaće nade - Kapetan Snješka 25.3. u KSET-u.

Nežni Dalibor diskografski je debitirao na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” singlom “Značajan događaj” u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). 
Tokom 2007. bend snima tri pjesme u Beogradu koje objavljuje na kompilaciji “Zdravo, zdravo, zdravo”

2008. godine Nežni Dalibor objavljuje prvi album imena “Sredstva i veštine” koji sadrži 14 pjesama. Producent izdanja je Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara). Nakon izlaska prvog albuma bend intenzivira koncertnu aktivnost i neprestano nastupa širom regije (EXIT 09, Jelen Pivo Live 09, Trenchtown 2010, BELEF 2010…)
Tokom 2010. godine, ponovo s Borisom Mladenovićem, Nežni Dalibor snima svoj drugi album “Normalan život”.

Album je  koncertno promoviran širom regije između ostalog i nastupima na festivalima poput EXIT-a (2011), Terranea, Taxirat, ali i dalje po Europi npr. Glimps u Belgiji (2012) i Waves festivalu u Beču (2013). 

Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagjja. 
U novoj postavi, u studenom 2013., bend je izdao treći album “Nežni Dalibor“ koji sadrži 8 pjesama I koji je jako dobro prošao i kod kritike i publike.

 

Bend tokom 2014. nastavlja s redovnim koncertnim aktivnostima u regiji, da bi se sredinom 2015. posvetili snimanju novog materijala pod palicom producenta Caspara Wijnberga (The Saints, Worldly Savages).

 

Prvi singl s budućeg četvrtog albuma je pjesma “U slojevima”, za koju je snimljen i video. Izlazak albuma je planiran za proljeće 2016. a prethodit će mu minimalno još jedan singl koji ćemo moći čuti prije nastupa u KSET-u.

 

YT: https://www.youtube.com/user/neznidalibor

BC: https://neznidalibor.bandcamp.com

 

Kapetan Snješka

 Zagrebački indie punk trojac koji postaje sve značajnije ime na našoj sceni. Petruška. Štef I Zvone već su svirali s većim imenima ove scene kao što su Artan Lili I Vlasta Popić. Za sada imaju izbačen jedan demo EP koji se može preslušati na njihovom bandcampu.

 

BC: https://kapetansnjeska.bandcamp.com

 

Cijena karte je 30kn u pretprodaji dok će na vratima biti 40kn. Obavijest o početku pretprodaje biti će objavljena u eventu.

Medijski prate:

Muzika.hr
Radio Student
terapija.net
Perun.hr
SoundGuardian Portal
Ravno Do Dna
Portal x-ica.com
Sound Report
Ziher.hr

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert