Anime night: Princess Mononoke + Ghost in the Shell

Krećemo s anime večerima u KSET-u. Održavat ćemo ih ih na mjesečnoj bazi, a krećemo s ova dva klasika:

PRINCEZA MONONOKE (1997. , Hayao Miyazaki)

Priča se odvija u feudalnom Japanu, gdje se mladi princ Ashitaka upućuje na putovanje koje ga dovodi usred rata između prosperitetnog rudarskog grada i šumskih bogova za koje se bori i San, djevojka koju su odgojili vukovi.

Jedan od najpoznatijih filmova „japanskog Walta Disneya“ Hayaa Miyazakija su odmah po izlasku brzo zavoljeli i publika i kritika: provjerite zašto.

 

GHOST IN THE SHELL (1995. , Mamoru Oshii)

Pratimo elitnu antiterorističku jedinicu „Sekciju 9“, koja dobiva zadatak spriječiti i uhititi tajanstvenog hakera. No stvari nisu tako jednostavne, jer je sekcija uskoro uvučena u kompleksnu mrežu intriga, politike i virtualnog svijeta u kojem haker operira.

Često smatran jednim od najznačajnijih anime filmova uopće, ovaj je futuristički triler zaslužan za popularizaciju i razvoj cyberpunk žanra, pa tako i Matrix trilogije filmova.

 

Ulaz se otvara u 19:00 sati, a prva projekcija počinje u 19:15. Između filmova bit će pauza od desetak minuta.

 

Šanka nema, tako da slobodno ponesite svoja pića :)

 

Sljedeće izdanje anime večeri održava se 18.4.

 

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

projekcije, anime