40: Folkestra

Folkestra je bend koji je uvijek punio klubove zbog neodoljive spontanosti i neočekivanih preokreta u scenariju koncerta. Poznato je da su u doba nestašice brašna, struje, banana, marakuja i sličnih artikala, publici poklanjali navedene artikle, ne u fizičkom obliku već u obliku inicijacije u stanje mira, zdravlja, sitosti i duhovne ispunjenosti. Neki su obožavatelji mjesecima živjeli u celibatu i o kruhu i vodi, samo da bi prikupili koji dinar i snagu potrebnu za pohođenje nastupa ove nadasve atraktivne skupine koju čine tri muzička diletanta naoružana ogromnom željom za postizanje više razine postojanja u ovom okrutnom svijetu punom nevjerojatnih prirodnih i neprirodnih ljepota.

U četvrtak 17.3. ponovno će nakon dugo vremena nastupiti u KSET-u u ime proslave 40 godina KSET-a i mnogih večeri koje su u njemu ispunili svojom glazbom:Teo Martinović - klavijature horizontalne, glas; Žiga Golob- bas gitara na električni pogon, glasanje i ponekad kontrabas; Kruno Levačić - bubnjoff, uzvici i propovijedi.

Najbolje da za kraj doživljaj Folkestre približimo njihovim riječima:

„Puno je ljudi pisalo o ovom našem malom, ali ludom bendu. Svi su pisali dobro, čak i oni koji su pisali da je to nešto najgore što su ikada čuli...Osobno, obožavam takve tekstove više od bilo kakvih panegirika. Problem je da ne postoje riječi koje mogu opisati zvuk. To ne znači da treba prestati pisati i govoriti o zvuku....Dapače, divno je baviti se nečim u čemu ne postoji mogućnost uspjeha....beskrajan je to posao, baš kao život i smrt. To je nešto što ima najviše zajedničkog s onim što radimo dok "sviramo"...nemamo plan, nitko ne zna što će se sljedeće zbiti. To je jedina kvaliteta ovog benda. Za kockaste glave punjene jednakim umovima, nepodnošljiv je to zvuk. Za one druge, moglo bi biti uživanje.“

Ulaznice možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u od 4.3. i na samom ulazu po cijeni od 40kn odnosno 30 kn za studente. Ulaz će se otvoriti u 20h.

Program je pod djelomičnom potporom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

40, kset40, koncert, folkestra