Zbogom Brus Li / Čudnoređe

Nakon 2 godine u Zagreb nam se vraćaju etno-punk-rock veseljaci Zbogom Brus Li. Razlog je objavljivanje fotomonografije naziva "Zabranjenima ulaz besposlen" teške 452 stranice pune lake filozofije i poluteškog rock'n'rolla.

Osim knjige bend se aktivirao i oko snimanja autobiografskog filma kojeg su najavili izbacivanjem nove pjesmu „Svi pevaju“. Dečki napominju da je bolje izdati film i pjesmu nego prijatelja te najavljuju koncert prepun energije, akcije, šarenila i znoja.

Za one koji ne znaju Zbogom Brus Li nastao je 1992. i odmah krenuo u kombiniranje rocka i punka s tradicionalnom vojvođanskim glazbom. Bend osim klasične postave instrumenata sadrži begeš i tamburu. Nakon 90ih ZBL je usporio s koncertnim nastupima da bi nakon 2005. opet krenuli intenzivno nastupat (EXIT Festival, Koncert Godine, CrossCulture Festival…).

 "Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle

nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko

učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se

stručno izrazim.", Petar Janjatović

 Imaju izbačenih 5 albuma, vinyl, live album i mnogo kompilacija, a najviše su se proslavili hitovima poput: „ Kokainka“, „Nikad Nemoj Plakati Zbog Ljubavi“, „Ladi Ladi Lom“…

FB: https://www.facebook.com/zbogombrusli

YT: https://www.youtube.com/user/smuka

Kokainka: https://www.youtube.com/watch?v=fap8wua0FaU

Pevaju Svi: https://www.youtube.com/watch?v=fHAPuaW9tf4

 

Kao podrška dolazi Čudnoređe, endemski zafrkanti prog-punk šansone. Čudnoređe je zapravo alter ego Ognjena Bašića koji nastupa solo ili uz pratnju benda. Nisu opsjednuti ladicama, a za svoju glazbu kažu da je pluralistička fuzija žanrova. Osim forme benda, Ogi je poznat i kao ulični svirač kojeg često imamo priliku čuti u prolazu iza SC-a.

Bend je aktivan već sedam godina te je svirao po svim renomiranijim i manje poznatim klubovima u Zagrebu i izvan njega. Bend pleše na rubu između arta i treša odnosno mudrosti i ludosti, a zrači izuzetnom pozitivnom energijom.

 „Njihova muzika je mješavina svega i svačega - funka, rocka, latino primjesa, popa, reggaea, šansona, a nerijetko je nabijena oštrim hardcore tenzijama s ponekim math-rock elementima. Aranžmani većine pjesama su prilično kompleksni, pa se može govoriti i o stanovitom progressive-rock/hardcore pristupu, a ako nastave u ovoj postavi na dulji period, od njih bi se mogla dobiti iznenađujuća stilska metamorfoza nekih ponajboljih hardcore/mathcore i još svakojakih izvođača uključujući i Frank Zappu i pokojnog Captain Beefhearta.“, Horvi

 FB: https://www.facebook.com/Čudnoređe-195826107121440

YT: https://www.youtube.com/user/cudnoredje1

U banani: https://www.youtube.com/watch?v=pbZ8PbSzAYU

Opsada stubišta: https://www.youtube.com/watch?v=3waqeFZGwkI

 

Karte se mogu kupiti u pretprodaji za 20kn dok će na vratima biti 30kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

koncert