Field Studies (UK) i Achromatic Attic

Nakon Inge Copeland i Gazzele Twin, KSET dovodi još jednog britanskog izvođača. Riječ je o Field Studies, predvodnicima novog vala britanskih mladih bendova. Zvuk im se može najjednostavnije opisati kao ambijentalni alt-post rock, utemeljen na bendovima poput Mogwai, The National, Radiohead i Sigur Rós. Ipak Field Studies je na dobrim temeljima izgradio svoj prepoznatljiv, iznimno atmosferičan izričaj što ih je dovelo na Glastonbury festival prošle godine. Uz iznimnu glazbu ovaj bend krasi i odličan scenski nastup.

Field Studies imaju izbačen jedan EP imena Celestial, a pri kraju je i prvi album kojeg najavljuje single praćen spotom „Fear On The Rise“. Kratku stanku od snimanja iskoristit će za nastup u KSET-u i na MENT festivalu u Ljubljani.

FB: https://www.facebook.com/fieldstudiesband

BC: https://fieldstudiesband.bandcamp.com/album/celestial-ep

Money Of America: https://www.youtube.com/watch?v=ZhzvisePzWE

Fear On The Rise: https://www.youtube.com/watch?v=g5Ykv234XvM

 

Acromatic Attic

Britancima se priključuju fenomenalni Achromatic Attic predvođeni karizmatičnim Dinom Seferovićem. Dečki su već svirali turneju po Njemačkoj, nastupali u Engleskoj, na INmusicu i otvarali za Manu Chao. Muzika koju sviraju utemeljena je na mnogim britanskim bendovima, a žanrovski bi se mogla opisati kao alt-garage rock. Achromattic Attic dosta rijetko svira pa se ovaj nastup ne smije propustiti.

Dečki imaju izdana 2 EP-a: „Glassy Sweeper“ i „Wondering Why!“ kojim su skupili brojne pohvale domaćih, ali i stranih glazbenih kritičara. Acrhomatic Attic planira snimiti i 3. EP čime bi zaokružili svoj dosadašnji opus, a najavili su ga pjesmom „It's Been A While“.

WEB: http://achromaticattic.com

BC: https://achromaticattic.bandcamp.com

It's Been A While: https://www.youtube.com/watch?v=nz7oPP2siKc

Reconciliation: https://www.youtube.com/watch?v=MiOUuBE2vMA

 

Vrata se otvaraju u 20h. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kn kreću u prodaju 28.1. Mogu se kupiti na šanku KSET-a, dok će na ulazu karta koštati 30 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert