Artcoustic ~ SETHSTAT // Izložba: Tea Jurišić

Sethstat je najstariji nu-jazz sastav iz Makedonije koji još od 1990. godine djeluje bez prekida, a pet godina od zadnjeg nastupa u Zagrebu, 14. siječnja stižu nam ponovno u KSET. Premda se oni sami ne bi nazvali jazzerima, mi smo ih za potrebu najave odlučili strpati u žanr koji tolerira najviše slobode u stvaranju i s razumijevanjem prihvaća kombinacije koje bi nam možda na prvu ruku zvučale oprečno.

Sethstatov moderan punk jazz stvaran je i nadograđivan niz godina, a motiviran tradicionalnom glazbom u koju se nesmetano uplela urbana kultura te popunila narodne ritmove i melodije zbog kojih im muzika ipak zadržava snažan makedonski karakter. Dinamični i zamršeni aranžmani isprepleteni funk ritmovima te bas linijama, popunjeni su kvalitetnom brass sekcijom, klavijaturama i synthom. Interesantno i s lakoćom šaraju među žanrovima te iznenađuju svačija očekivanja za uobičajenom strukturom. Na taj način svaki performans čine unikatnim i itetkako vrijednim slušanja.

 

Vladan Drobicki - trombon

Vasko Bojadziski - saksofon

Pance Bujukliev– synth, klavir, harmonika

Pavel Drobicki – bas gitara

Goce Naumov - perkusije

Iza sebe imaju čak šest albuma od kojih su zadnjeg pod nazivom „PETITE CINÉMATIQUE“ izdali 2013. godine za Oda Connexio, a ove godine su ostvarili suradnju sa Mirkom Popovom i Nikolom Kodjabashijem na albumu „Se Plasham Od Makedonci“ kojeg su izdali za PMG Recordings. Napomenuli bismo također kako se pjesma MVP sa njihovog trećeg albuma pronašla svojevremeno i na vrhu top 200 ljestvice na renomiranom portalu All About Jazz.

Do sada su ostvarili suradnju sa mnogim uglednim organizacijama poput Skopje Jazz Festival, Bagi Records, Radio Jazz FM, 20th Century Music Festival - Synthesis, European Youth Music Festival, Belgrade Summer, Zagreb Jazz Festival, Sarajevo Jazz Festival.

IZLOŽBA – Tea Jurišić

Tea Jurišić rođena je 1991. godine u Munchenu, 1991.godine, a trenutno živi na relaciji Zagreb – Brela – Baška Voda. Studentica je diplomske godine Grafike, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod vodstvom profesora i mentora Siniše Reberskog. Bavi se slikarstvom, crtežom, fotografijom, koje naposlijetku pretvara u ilustraciju, te sve češće – u strip. Početak diplomske godine je provela na umjetničkoj rezidenciji Glo'Art u Belgiji. Imala je desetak skupnih izložbi, od kojih bismo izdvojili''Who Art You4'' na Milano Expo, Italija, 2015. Prvu samostalnu izložbu imala je u Voncimeru - Oris kući arhitekture, pod nazivom ''Dramatic Mythologies'', Zagreb, 2015.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 35 kn možete kupiti u KSET-u dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 45 kn. Za studente cijena karte na ulazu iznosi 25 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, nu-jazz, artcoustic