Dvoboj filmova: Cinema Paradiso vs. E.T.

TEMA:PRIJATELJSTVO


Cinema Paradiso


21.12.2015., 19h
R: Giuseppe Tornatore
1988., 123 min, Italija
Glavne uloge: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili

Poznati filmaš Salvatore se, dobivši vijest o smrti svojeg nekadašnjeg prijatelja, prisjeća djetinjstva u Siciliji, kada je pomagao projekcionistu Alfredu u seoskom kinu Cinema Paradiso. Alfredo je u njemu potaknuo ljubav prema filmovima i bili su nerazdvojni prijatelji dugi niz godina, te mu je upravo on pomogao shvatiti kako mora slijediti svoje snove i potaknuo ga na školovanje i odlazak iz male sredine. Nakon trideset godina, Salvatore se prvi put vraća u svoje rodno mjesto. Pratimo priču o njihovom prijateljstvu, ljubavi prema filmu i odrastanju.

 

E.T.

21.12.2015., 21h
R: Steven Spielberg
1982., 115 min, USA
Glavne uloge: Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote

Grupa izvanzemaljaca, otkriveni su u svom posjetu Zemlji, te pobjegnu od prijetnje, ali jedan od njih se ne uspije na vrijeme ukrcati. E.T. ostaje sam na stranom planetu. Dječak Elliot ga pronalazi u polju blizu svoje kuće, te nakon početnog straha, ovaj neobični dvojac razvija prijateljstvo. Mali izvanzemaljac se počne navikavati na Elliotovog brata Michaela, njegovu sestru Gertie i običaje na Zemlji. U međuvremenu, borbena grupa radi danju i noću kako bi ušli u trag uljezu. U E.T.-u raste nostalgija za domom, te mu djeca pomažu u povratku na svoj planet.

Disclaimer- Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

projekcije, filmovi