Artcoustic ~ Vasko Atanasovski Trio (Ljubljana)

Na kraju godine Artcoustic vam predstavlja još jedan glazbeni trio. U KSET-u ćemo 10. 12. slušati međunarodno priznate slovenske glazbenike s Vaskom Atanasovskim na čelu, odličnim vokalom i virtuozom na saksofonu te flauti. U proljeće 2012. izdali su slavni album "Come To Me", a još uvijek je prilično svjež i njihov zadnji album "Feel". Oba izdanja su dobila izvrsne ocjene i ostavila snažan utisak na slovenskoj te stranoj glazbenoj sceni. Osim brojnih turneja u Hrvatskoj i Srbiji, iza sebe imaju čak dvije koncertne turneje u dalekoj Kini, a prošle su jeseni bili u Londonu, Njemačkoj i Argentini.

Ekstaza, energičnost, eklektično i beskompromisno miješanje glazbenih stilova poznata su obilježja njihovih live performansa, koji nikog ne ostavljaju hladnim i ravnodušnim. Na ovaj vas Artcoustic zovemo da dođete zaplesati jer uz ovako žive ritmove orijentalnih-gypsy-jazz-rock dionica rijetko tko neće. Trio uz Vaska čine i Marjan Stanić, virtuoz na bubnjevima i udaraljkama, te eklektični gitarist Dejan Lapanja. Bend ove godine obilježava pet godina postojanja, a u KSET-u ćemo čuti i materijale za njihov treći album.

Autor glazbe i stihova, Vasko Atanasovski, inače je poznat i po svojim suradnjama s poznatim svjetskim glazbenicima (Tommy Emmanuel , Marc Ribot, Vlatko Stefanovski, Michel Godard, Living Colour, Hindi Zahra, Simone Zanchini, Greg Cohen, Tamara Obrovac, , Krunoslav Levačić ), majstorskom pristupu svim glazbenim stilovima te iznimnom glazbenom opusu i originalnosti. Do sada je objavio 12 albuma, a nedavno je i izdavačka kuća Croatia Records izdala album „Best of Vasko Atanasovski“.

Postava:

Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flauta

Dejan Lapanja – akustična gitara

Marjan Stanić – bubnjevi

 

IZLOŽBA: Klasja Habjan

Klasja Habjan dvadesetdvogodišnja je studentica zadnje godine Diplomskog studija dizajna, aposebno voli ilustraciju i animaciju. Već godinama pronalazi prostore gdje dizajn susreće ilustraciju i na taj način spaja rad i igru. Odgovara joj i zasebno promatranje ilustracija, koje su tada oslobođene nametnute svrhe, onakve su kakve su i bile kad su nastale - osobni vizualni i tehnički eksperimenti. Pogotovo one nastale otiskom valjka, za koje u većini slučajeva može reći da slučaj igra veću ulogu od nje.

Oblikovala je razne plakate, novine, knjige, slikovnice, vizualne identitete (...) i time polako ovladala određenim područjem struke, ali se njime pomalo i zasitila. Zato improvizacija sa animacijama, sa pokretom, zasada potpuno neozbiljno i neopterećeno. U budućnosti se nada daljnjem kolažiranju kreativnih izraza u koje se polako upliće i pisanje, od vlastitih priča do scenarija za kratke filmove.

 

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 40 kn možete kupiti u KSET-u dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 60 kn. Za studente cijena karte na ulazu iznosi 25 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

http://www.vaskoatanasovski.com/

https://www.youtube.com/watch?v=tv_tM7s5PqM

https://www.youtube.com/watch?v=WAolOU_YHfw

https://www.youtube.com/watch?v=GD4bYs09OLI

https://www.facebook.com/Artcoustic-690854514260642/timeline

 

koncert, gypsy, jazz, rock, artcoustic