FROM THEATRE TO FILM - projekcije

Prosinac je mjesec Dramske sekcije KSET-a! Svake nedjelje ovog prosinca svratite nam u KSET i, ako već niste, zaljubite se u kazalište i scensku umjetnost.

Za sve ljubitelje kazališta i filmova ovu prvu lijenu nedjelju, 6.12., imamo pravu stvar = filmovi bazirani na kazališnim predstavama!

Nudimo vam na našem malom platnu dva prekrasna primjera ekranizacije kazališnih komada.

19:00h NOISES OFF

21:00h CHICAGO

NOISES OFF 

R: Petar Bodganović

 1992., 101 min, Komedija

 GLavne uloge: Michael Caine, Christopher Reeve, Nicollette Sheridan

Temeljen na istoimenoj predstavi iz 1982.godine Michaela Frayna. Film prikazuje koncept predstave u predstavi. Sve započinje kazališnom probom jedne banalne komedije, zatim vidimo kako to izgleda za vrijeme predstave sa stražnje strane (iza kulisa) dok događanja na sceni baš i ne teku kako bi trebalo, pa sve to vidimo iz perspektive publike. Složeni vodviljski mehanizam zabuna i slučajnosti prema očima publike se raspada na svoje sastavne dijelove. U predstavi nam autor prikazuje organizirano ludilo koje vlada na svim probama u kazalištu. Rastom ludila i kaosa na sceni sve više nestaje umjetnost a zamjenjuje je život.

 

CHICAGO 

R: Rob Marshall

2002., 113 min, Mjuzikl, komedija, krimi

Glavne uloge: Catherine Zeta Jones, Renee Zellweger, Richard Gere

Temeljen na istoimenom kazališnom mjuziklu iz 1976. Film je nominiran za 13 nagrada Oscar, a osvojio ih je 7, uključujući onu za najbolji film.

Velma Kelly je zvijezda kabaretskih predstava koja ubije svoga muža i sestru nakon što ih je zajedno uhvatila u krevetu.Ništa manje bolja od nje je Roxie Hart koja nakon što otkrije da njezin ljubavnik nikada joj nije mislio ni pomoći,ona ga ubije.Preko noći postane medijska senzacija. Brani ju odvjetnik Billy Flynn koji dosada nikada nije izgubio niti jedan slučaj.Znajući da joj je Velma velika konkurencija,Roxie smišlja trikove kako bi svu medijsku pozornost usmjerila na sebe.Ali Velma želi isto što i ona,postati velika pjevačka zvijezda,no u Chicagu ima mjesta samo za jednu... Ili možda ne?

Dođite nam, ugnijezdite se, nasmijte se s nama pa čak i zapjevajte!

Čekamo vas!

Disclaimer - Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

 

projekcije