Dvoboj filmova: Jules et Jim vs. Bridget Jones's Diary

TEMA:LJUBAVNI TROKUT

Jules et Jim

16.11.2015., 19h

R: François Truffaut

1962., 105 min, Francuska

Glavne uloge: Jeanne Moreau, Oskar Werner, Henri Serre 

Jules i Jim najbolji su prijatelji, povezuje ih ljubav prema ženama i boemskom stilu života. Kada upoznaju Catherine, slobodoumnu i šarmantnu djevojku, obojica se zaljubljuju u nju. Film prati ovaj neobični ljubavni trokut kroz 18 godina, u kojem se ona uda za Julesa, te potom Jima, uvlačeći ih sve u odnos pun emocija, nježnosti, izdaje i osvete.

 

Bridget Jones's Diary

16.11.2015., 21h

R: Sharon Maguire

2001., 97 min, UK

Glavne uloge: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant 

Film je baziran na popularnom romanu Helen Fielding. Bridget je žena u 30-ima, smatra se postfeministkinjom, radi kao asistentica u publicistici, a u privatnom životu partneri su joj alkohol, cigarete i manjak samopouzdanja. Na Božičnom tulumu kod svojih roditelja, oni joj pokušaju namjestiti finog i pristojnog Marka, ali ona se zaljubljuje u svog laskavog i šarmantnog šefa Daniela. Obojica se bore za njenu naklonost, ali koga će Bridget izabrati?

 

Disclaimer- Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

projekcije, dvoboj, filmova