Dvoboj filmova: Anvil! The Story of Anvil vs. Almost famous

TEMA:GLAZBA

Anvil! The Story of Anvil

09.11.2015., 19h

R: Sacha Gervasi

2008., 80 min, UK

Bubnjar Robb Reiner i pjevač/gitarist Steve „Lips“ Kudrow još su u srednjoj školi odlučili pokrenuti bend Anvil i zauvijek ostati žestoki rokeri. 1982.g. objavljuju najžešči heavy metal album „Metal on metal“, koji postaje jedan od najutjecajnijih albuma tog žanra. Ubrzo nakon naglog uspjeha, karijera im kreće nizbrdo i padaju u sjenu. Pratimo ih 20ak godina kasnije kako pokušavaju vratiti dio stare slave i ponovno živjeti svoj san.

  

Almost famous

09.11.2015., 21h

R: Cameron Crowe

2000., 122 min, USA

Glavne uloge: Billy Crudup, Patrick Fugit, Kate Hudson, Patrick Fugit, Frances McDormand

Film je rađen po stvarnom iskustvu redatelja Camerona Crowa. William je srednjoškolac i želi postati novinar. Dobiva priliku napisati prilog za časopis Rolling Stones o nadolazećim zvjezdama, rock bendu Stillwater. Usprkos protivljenju majke i njenom strahu za njega, on im se pridružuje na turneji, želeći iz prve ruke proživjeti iskustvo o kojem će pisati. Njegov napor nije bez prepreka, na svakom koraku je iskušenje koje prati rock'n'roll stil života .

 

Disclaimer- Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu ( 5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

projekcije, dvoboj, filmova