ZEZ: High Tone (Lyon, France)

Nakon šest godina audio-vizualni sastav High Tone vraća se u Zagreb. Najreprezentativniji sastav francuske dub scene dolazi s dva izdana albuma od zadnjeg posjeta: Outback i Ekphrön i najpopularnijim singlom u svojoj karijeri Rub A Dub Anthem. Prepoznatljiva fuzija između pitkog, ali tvrdog duba i eksperimentalne elektronike sa albuma koje su nam zadnji put predstavljali razvili su se u bipolarni poremećaj na novim albumima. U strogo odvojene dub himne kojima kontrira čista avangarda.

High Tone je nastao 1997. u Lyonu, a nekoliko godina kasnije potpisali su za label Jarring Effects s kojim surađuju do danas. Njihov karakteristični glazbeni izričaj učinio ih je najvažnijim sastavom modernog duba, a zasigurno i jednim od najvažnijih u njegovoj cijelokupnoj povjesti. Neupitan je utjecaj HT na europsku dub scenu, kako francusku, njemačku tako i hrvatsku, a najbolji primjer toga su bendovi Bamwise i Waitapu.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u po cijeni od 60 kn, na ulazu će karta koštati 80 kn. Ulaz se otvara u 20h.

P.S. Organizatori ZEZ i Pozitivan Ritam osigurat će da je Soundcraft ovaj put izvan audio sustava.

Broj karata je ograničen.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, zez