ZEZ: Izložba zvuka

Ove jeseni, Zavod za eksperimentalni zvuk po prvi put će ugostiti mlade umjetnike koje zanima istraživanje zvuka kao medija i njegove koordinacije s vizualnim spektrom naše percepcije. Riječ je o 5 studenata Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izložba će se sastojati od izloženih uradaka, ali i kratkih performansa. ZEZ vas poziva da gledate i čujete drugačije  u utorak 27.10., u 19h u KSET-u.  Evo što o radu kojeg će predstavljati imaju reći sami studenti:

Nera Miočić
Kuhanje je proces koji se odvija kroz vodu i zvuk. Vibracije utječu na pomicanje namirnica, mjenjanje oblika, strukture, prelaženje iz jedne u drugu formu kojom hrana postaje nešto drugo.

Toni Mijač
Riječi su direktan alat za izražavanje. Mogu biti doslovne, dočaravajuće, obmanjujuće, samostalne, nesamostalne te mnogo značajne. Ovisno što ide (ili ne ide) ispred i nakon njih, mijenjaju svoje funkcije. "Ispred" i "nakon" je točka interesa ovog rada. Izvor riječi i izreka je preuzet iz jezika svakodnevice. Dok su u trenutku bilježenja bile dio jedne priče, u daljnjem skladu stvaraju nove temelje.

Tanja Minarik i Tin Dožić
Svoju audiovizualnu suradnju započeli su u projektu MMessy Oscillators 2013.g. Dosadašnje izvedbe u formi dua uključuju nastup u galeriji Greta,na ALU Zagreb i Galeriji Miroslav Kraljević.

Tin se u svojoj izvedbenoj praksi prvenstveno koristi medijem zvuka – nastupa u audiovizualnim projektima, surađuje s raznim umjetnicima i entuzijastima, izrađuje svoje glazbene instrumente i eksperimentira s tehnologijom. Tanja se bavi raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja – VJingom, mapiranjem, instalacijama, animacijom, montažom.

Valerija Cerovec
predstavit će kratki portret Splita ovog ljeta.

 

Lea Anić, dramaturginja: Helen Brecht

Rad na magnetofonima. Studija I: širenje i sažimanje.

Antonija Bačić

Kako se odnosimo prema uputama unutar privatnog života; na koji način interpretiramo točno određena pravila i modificiramo ih prema vlastitim potrebama i navikama.

Kolika je funkcionalnost tih pravila ako ih mi sami kreiramo / modificiramo?

Dražen Hižak

Play me a note, Edge

Rad je nastao na kao svojevrstan omaž ideji grafičke notacije koja se pojavila drugom polovicom 20. stoljeća iz potrebe skladatelja za novim načinima zapisivanja i izvođenja glazbe. Dok su s jedne strane postojala određena pravila pri čitanju takve notacije, s druge strane je izvođenje glazbe postalo još više subjektivno zbog subjektivnog dojma izvođača prema grafici. Rad se za stvaranje grafičke notacije koristi kamerom te tako se stvara dojam "žive" glazbe, odnosno glazbe koja se mjenja kako se sadržaj kadra mjenja. Ako ne postoji promatrač, odnosno slušatelj skladbe u kadru kamere, skladba je statična, odnosno ne mjenja se s vremenom. Pojavom slušatelja u kadru proizvedena glazba prilagođava se njemu te tako i slušatelj postaje dio skladbe. Pritom se teret subjektivnosti grafičke notacije prenosi na slušatelja a ne izvođača. Izvođač je računalo koje na temelju preodređenih algoritama tumači sliku i pretvara je u glazbu,a za stvaranje osnovnog tona koristi najvišu konturu prostora u danom trenutku.

Tin Dožić, Jurica Pačelat, Ivan Šaravanja, Vedran Živković:

Medijsko-glazbena izvedba

Upad je slobodan za sve zainteresirane.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

zez, izlozba