Astronautalis (USA)

Nakon što smo prošle godine Zagrebu predstavili indie rap trio Listener, sada u istom tonalitetu predstavljamo Astronautalisa, još jednu pristašu alternativnog hip-hopa.

Jednom kada saznate da je sin teksaškog radnika slomljenog nosa od barskih tučnjava i ljepotice iz Kentuckya koja je u 17 godini pobjegla od kuće kako bi postala fotografkinja, kada znate da mu je ujak bio pjesnik, a djed špijun, mornar i pilot, tada vam je jasno da Astronautalis nije postao boem i skitnica, već se kao takav rodio. Na početku svoje karijere je u svom automobilu proputovao skoro pola milijuna kilometara, nastupao samo s laptopom, mikrofonom i maramicom. Živio je „na cesti“, a nastupao je i surađivao sa raznim glazbenicima (Tegan & Sara, Atmosphere, Daniel Johnston, Busdriver, 2 Live Crew, Bill Callahan, Why?, P.O.S). Astronautalis se potpuno predao glazbi, živi za nju i publiku koja mu pruži priliku, a u pet godina nastupanja diljem SAD-a vidio je svašta, proživio svakojake situacije, a iz svega izvukao ono najbolje: naučio je živjeti s ljudima i sve to snažno i emotivno kroz svoje tekstove prenijeti na publiku.  Mogli bismo reći da je na ovom dugom putu izgradio sebe i svoj glazbeni pravac koji se isprepliće između indie-rocka, elektronike, folka i storytelling rapa, a svojevremeno ga je sam opisao kao historical fiction hip-hop jer mu pjesme sadrže i dosta povijesne tematike.

Nakon što se vratio sa duge i samostalne turneje, zatvorio se u studio i 2008. godine snimio album pod nazivom „Pomegrante“, ujedno i prvi album koji je naišao na značajan interes publike, ne samo u SAD-u već i u Europi nakon turneje sa kanadskim indie duom Tegan and Sara. Zadnji album pod nazivom „This is our science“ je objavio 2011. godine,  a oba albuma su snimana su pod dirigentskom palicom poznatog producenta Johna Congletona (Explosions in the Sky, The Thermals, Modest Mouse).

 

 

Na ovogodišnju europsku turneju Astronautalis dolazi sa bendom, dolazi predstaviti svjež materijal s albuma čiju objavu očekujemo krajem godine. Očekujemo odličan nastup o kojem svi pričaju, očekujemo da i zagrebačku publiku počasti svojim hvaljenim freestyleom kojeg na njegovim nastupima ne nedostaje, a vjerujemo da će novim materijalom pokazati i nama zašto ga u ostalim dijelovima Europe iščekuju s nestrpljenjem.

Karte možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) od 1.6. po cijeni od 35 kn. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 55 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, astoronautalis, indie rock, storytelling rap