Hip Hop Unity: ONI – promocija albuma „Lajtmotiv“

Hip Hop Unity vam za kraj sezone sprema boom bap poslasticu: boom bap super-grupu ONI! Oni će premijerno izvesti stvari sa svojeg novog albuma „Lajtmotiv“. Album je u potpunosti producirao KolAK47, ONI bitmejlker koji voli tipkati po MPC-u i tresti bass kutiju. Skrečeve za album su radili DJ Strajk, DJ Noki Nole i DJ Fundament, a miks i master je radio Magistar Andrei. Album ima 23 traka, intro, outro, 4 skita i 16 pjesama, a vokalno gostuju Kraken i Vargek Beatanga. Support boom bap superjancima će davati Sam Satan & Sajkoslav iz susjedne Dežele, i Tibor iz Dregermajster Crewa, te je nedavno izdao Pacino EP sa Flowdeepom. Ugošćuju vas Sukre i Rofellos, a osim naših rezident DJ-a Noleta i Katza u goste smo pozvali smo DJ Disctintiva iz Orahovice koji će set zamastiti tom slavonskom masnoćom! Vidimo se 20.6.2015. na boom bap senzaciji u KSET-u!

ONI

ONi je rep grupa koju čine MCji: Jantar, Kali i Scriptor, producent KolAK47 i DJ Nole. Nakon nekoliko godina zajedničkog djelovanja, 2011. godine oformljuju grupu i započinju rad na albumu. Album prvijenac “Lajtmotiv” izlazi 2015. godine, a najavljen je putem tri live sessiona, objavljenih na youtube kanalu grupe: Ludbreg session, Laginjina session i Gorice session. ONi svoj zvuk baziraju na utjecajima klasičnog hip-hopa od devedesetih naovamo, a u pjesmama dominiraju semplovi muzike iz filmova i ostalih tajnih izvora koje KolAK47 pomno selektira i na MPC-u, uz naglašene bubnjeve, vješto uklapa u prepoznatljivu cjelinu. MCji u vokalnom smislu ostaju dosljedni onome što su radili i na svojim prethodnim projektima.

https://www.facebook.com/onijantarscriptorkalikolak/

https://www.youtube.com/channel/UCnPRoy1h2IzDPIUUfp8qB2A

Detaljnije o članovima

 

Jantar

Jan Miklaužić a.k.a. Jantar, Stentor, Huligan Iglesias itd. Rođen 23.01.1988. u Varaždinu. Trenutno živi u Ivancu (mali grad pored Varaždina). Završio srednju školu za Grafičkog dizajnera i trenutno radi u struci. Glazbom se ozbiljnije bavi nekoliko godina i iza sebe ima popriličnu količinu snimljenog materijala i zanimljivih suradnji. Uz pisanje tekstova također se bavio i beatmakingom za koje više ne nalazi vremena pa je sav taj dio preuzeo njegov najbolji prijatelj Denis Kolak (KolAK47) i ostali beatmakeri i producenti. Snima u Andrei Music Studiu u Zagrebu i tamo planira ostati duže vrijeme (foeva). Nastupio je po mnogim važnim hip-hop eventima i bio warm up izvođač za velika imena kao što su Onyx, Soulfly (uz Cold Snap), Tbf, Edo Maajka, Frenkie itd. Odradio je i vlastite nastupe diljem hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. Kao izvođač, nije vezan ni za jednu izdavačku kuću jer to smatra potpuno nevažnim i neisplativim pošto živimo u maloj i zatupljenoj sredini. Svoje albume izdaje nezavisno bez ikakve financijske pomoći jer ne voli nepotrebne obveze i tuđe prste u svom stvaralaštvu.

Diskografija

Jantar: Ukratko (2007.)

Jantar: Jedna ljubav a kurva (2009.)

Jantar: Svetište svinja (2011.)

Skunk: Mauzolej (2012.)

https://www.facebook.com/pages/Jantar/

 

Kali

MC iz Zagreba (Kvatrić), dio nekadašnjeg dvojca Djubre i Kali. Disfunkcionalni je član Dregermajster crewa.

Instruktor pilatesa.

Diskografija

Djubre i Kali: 2005... danas (mixtape) (2009.)

Dregermajster Crew: Rostna piva i mlada prknad (2012.)

Dregermajster Crew: Šampionat 2013: Borba Frente, Borba! (2013.)

DPS(Dreger Puhačka Sekcija): Dim i to EP(2014.)

https://www.facebook.com/dregermajstercrew/

 

Scriptor

MC iz Zagreba (Maksimir), član Sinestet kolektiva i grupe Shizo.

Diskografija

Nas pet: Repetika (2005.)

Scriptor: Izgubljene suradnje (2006.)

Scriptor: Solo stvari EP (2007.)

Shizo: Čokoladica EP (2008.)

Sinestet: Hologram funk LP (2008.)

Scriptor : Švedski stol (2010.)

Shizo vs. Mr. Dirty Hairy: The Remixes (2011.)

Scriptor: U sjeni smrti EP (2013.)

https://www.facebook.com/pages/Sinestet/

http://www.sinestet.com/

https://shizo.bandcamp.com/

 

KolAK47

Producent iz okolice Ludbrega (Selnik). Najviše je surađivao s Jantarom, s kojim djeluje i u okviru grupe Skunk, a o principu rada i uzorima kaže sljedeće.

“Teško je opisivati proces jer nemam neki sistem/ritual kod procesa beatmakinga. Ideja je najbitnija i sve dolazi uz to. Malo mirodija, druženje, kopanje po pločama i sve se kasnije poklopi. Počinjem od skica, a kasnije ako se nekome svidi razradim to u kompletni beat.”

“Uzora imam dosta, ali izdvojio bih nekoliko njih kao najvažnije. Dj Premier, J-zone, Al’Tarba, 7L, Necro. Ima ih još stvarno puno , ali to su neki koji su najviše utjecali na mene i moj rad.”

https://soundcloud.com/jugo-ton

https://www.facebook.com/pages/Kolak47/

 

SUPORT:

Tibor

Tibor, mladi MC s istoka Zagreba, član Dregermajster crewa, a ujedno i Dreger Puhačke Sekcije, objavio je prošle godine s Kalijem "Dim & To EP", te "PXE" projekt u suradnji s TR33Z. Ove godine zajedno dobitnikom Hip Hop Unity nagrade za producenta godine Flowdeepom odrađen je zajednički album "Pacino" koji će ukratko predstaviti s par favorita s trekliste.

 

DJ Distinctive

DJ Distinctive rođen 1991. godine i dolazi iz Slavonije, točnije iz Orahovice. Zaljubljenik je u Hip Hop kulturu još od osnovne škole do dan danas. Sa svojih 15 godina dobio je želju za DJ-ingom vidjevši DJ-a Maria dok vrti r&b i rap, zaljubljuje se u DJ-ing i Mario ga uči prve korake. Počinje raditi u clubu Blues i uskoro počinje sa rezidencijom. Na ljeto 2008. kupuje prve gramofone i miksetu, iste te godine upoznaje DJ Chill-a koji je dosta utjecao na njegov DJ-ing kao inspiracija i tu se sve više bavi tim poslom. 2013. uz DJa Risbo XL-a započinje uspješni klubski Rap/RnB program na području Slavonije koji je trenutno u stanju mirovanja. Gaže je imao po skoro cijeloj Slavoniji, službeni je DJ u UK Train (Slavonski Bass program) i u Dostava zvuka (Ferragosto Jam festival). Na gažama se uglavnom može čuti sve od old schoola do novijih klubskih stvari, prilagodi se uglavom publici.

 

Ulaznice su u pretprodaji od 09.06. po cijeni od 25kn u Dirty Old Shopu i u KSET-u, dok će na sam dan koncerta cijena iznositi 35kn. Za samo afterparty poslije koncerta, ulaz će biti 15kn. Broj ulaznica za koncert je ograničen, stoga požurite po svoju da ne ostanete vani!

 

Budi dio kulture!

Powered by Pivovara i pivnica Medvedgrad & Alpha Army Shop

www.hhunity.org

https://www.facebook.com/hiphopunity

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

hip hop, koncert