U pol' 9 kod Sabe ~ Promocija EP-a „Starimo“

Novi singl zagrebačkog benda U pol' 9 kod Sabe „Starimo“ je slatko-gorka pjesma o prolasku vremena i ostvarivanju snova. Pjesma je to koju teško zaboravljate nakon što je jednom čujete i koja predstavlja novu glazbenu fazu benda U pol' 9 kod Sabe.

 

 

„Starimo“ najavljuje istoimeni, novi EP benda koji će na njihovoj Bandcamp stranici biti objavljen početkom svibnja. Snimljena je u Funhouse studiju, u produkciji Berka Muratovića, uz gostovanje poznatog saksofoniste Jakše Kriletića Jordesa (Detour, Haustor, ex Jinx…). Za mastering je zaslužan Goran Martinac.

Evo što autorica Ana Opalić kaže o njezinom nastanku:

„Stvar je krenula iz nekog generalnog osjećaja koji me pratio tih dana, tjedana i mjeseci. I onda okidač bude doslovno teta koja čita vijesti, dok jedemo zakašnjeli ručak u kuhinji pred TV-om. Vidim da je i ona umornija nego prije, kao da joj te vijesti teže padaju. Kasnije te večeri šećem pse i ne mogu se riješiti tih početnih stihova. Pa se sjetim naše blagajnice u dućanu, koje nema već tjednima jer je na bolovanju i ne pitam što joj je. Za mene najvažniji dio pjesme nastaje dok trčim u Maksimiru, a kreće sa "...stani pored mene i pusti da propadnemo u taj prostor ispred nas koji nije, uopće nije sve što mislimo da je..." i vodi me u taj logični refren "Sve što imamo, izmislili smo".

„Dok smo snimale stvar Berko se u šali ljutio "Zašto se svima sviđa ova užasna pjesma o starenju?", a ja sam mu pokušala objasniti da to nije pjesma o starenju nego o postojanju mogućnosti i da je to zapravo pozitivna pjesma koja nas treba podsjetiti da preispitamo ono što izmišljamo“, poručuje Ana.

Svi koji žele provjeriti kako „Starimo“ i ostale pjesme s nadolazećeg istoimenog EP-a zvuče u živo, pozvani su na promociju 19. lipnja u klubu KSET gdje će se također premijerno prikazati i dokumentarni film o bendu koji potpisuje redateljica Tina Kadoić! Film prati bend na putovanjima, probama i svirkama te bilježi razgovore sa članicama i jednim članom benda o tome kako je biti dio prvog autorskog lezbijsko feminističkog benda u regiji.

Karte možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) od 1.6. po cijeni od 25 kn. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 35 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, promocija albuma starimo, u pol' 9 kod sabe