Humanitarni koncert udruge DUH: Swingers + Boom Pacha Boom

 

Dječja Udruga Hrabrost – DUH je neprofitna, humanitarna udruga, osnovana 2003. godine, kako bi raznim aktivnostima obogaćivala društveni život djece s poteškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom.
Glavna aktivnost Udruge jest odlazak jednom godišnje na hodočašće u Lourdes za Uskrs, gdje se djeca i volonteri udruge susreću sa sestrinskim organizacijama iz cijeloga svijeta. Na taj način, DUH je u posljednjih dvanaest godina, poveo više od 200 djece i mladih, kojima bi jedno takvo putovanje inače bilo potpuno nedostupno. Svaka mlada osoba putuje u pratnji jednog pomagača, volontera udruge DUH, a grupu još čine medicinska sestra i svećenik - duhovnik grupe. I ove godine za Uskrs DUH je poveo grupu od 30-ero mladih na putovanje u Lourdes. S obzirom da se Udruga financira isključivo donacijama dobrih ljudi, koje prikuplja putem raznih aktivnosti tijekom cijele godine, ovaj je koncert jedna od najljepših aktivnosti gdje svi možete postati Dobar DUH i usput se jako dobro zabaviti.

S velikim veseljem vas pozivamo na humanitarni koncert u organizaciji KSET-a za Dječju udrugu hrabrost, koji će se održati 18. lipnja 2015. s početkom u 21,00 sat. Ulaznice će iznositi 20kn, ali će biti moguće i donacije po želji.

Dođite, zaplešite i dobro se zabavite, a pritom budite humanitarni i pomozite Udruzi DUH da i sljedeće godine povede grupu djece na njihovo putovanje života.

Za vašu izvrsnu zabavu pobrinut će se dečki iz bendova Swingers i Johnny and his Rockin' Tunes.

 

Swingers

Kao posljedica velikog povratka swinga krajem 90-ih i revival glazbe 30-ih i 40-ih u Americi, u Zagrebu je 1999. godine osnovan band “SWINGERS”. Osnivač grupe je Robert Mareković, vokal nekad popularne rock and roll grupe “Fantomi”. Svoj prvi nastup imali su u zagrebačkom klubu “Tvornica”, da bi se njihovo muziciranje ubrzo proširilo izvan granica Hrvatske, odvodeći ih na pozornice eminentnih klubova i hotela širom Europe.

Grupa je u svom glazbenom repertoaru, po uzoru na svoje američke idole, spretno pomirila glazbene stilove poput swinga, jivea, rockabillya, koketirajući i s latino ritmovima, a konstantni, atraktivni i dinamični nastupi, osvojili su srca i uši mnogih slušatelja, pa vam stoga s ponosom predstavljamo devet neumornih glazbenika, ili kraće - grupu “SWINGERS”:

Robert Mareković – vokal; Andrej Henigman – saxofon; Dinko Stipanićev – saxofon; Davor Dropuljić -truba; Vlado Janušić – trombon; Srđan Basarić – gitara; Dražen Vuksan – bass gitara; Dragoljub Zečević – klavijature; Tihomir Vondra – bubnjevi

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zYMxAgM54PE

Web: http://www.swingersband.net/

 

 

Boom Pacha Boom
 
Grupa svira izbor s top lista 50ih, ali ima i poseban program „Tribute to Gene Vincent“ s autentičnim Blue Caps „Be-bop-a-lula“ zvukom. Utjelovljuju glazbu 50ih i ranih 60ih, od rockabillya do doo wopa.

Ideja benda je pružiti publici zabavu kakvu bi imali da su na nekom koncertu kasnih pedesetih.

Na repertoaru se nalaze: Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Buddy Holly...

Band već godinama uspješno djeluje kako u Hrvatskoj tako i po inozemstvu (Austrija, Slovenija, Italija, Srbija ). Dečki nastupe održavaju po klubovima, ali također i na velikim pozornicama. Česti su gosti  na organiziranim okupljanjima američkih automobila te motorista,

a linkom možete saznati kako zvuče:

 

https://cdn.fbsbx.com/hphotos-xpa1/v/t59.3654-21/11196013_10205100355401937_995275256_n.mp3/ROCK-AROUND-THE-CLOCK.mp3.mp3?oh=2b5c2789b0e2d06831992c1ffc312980&oe=5555B487&dl=1

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 
humanitarni koncert, dječja udruga hrabrost duh, swingers, johnny and his rocking tunes