Dvoboj filmova: Kratki film o ljubavi VS American Beauty

Tema: strast

 

19h: KRATKI FILM O LJUBAVI

R: K.Kieslowski,1988., 86 min

Mladi poštar je zaljubljen u stariju ženu iz susjedne zgrade,  svakodnevno ju promatra kroz teleskop, dok se jednom ne ohrabri upoznati ju. Ovaj film je nadogradnja 6. u nizu iz serije  filmova Dekalog s intepretacijom 10 Božjih zapovijedi.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0095467/?ref_=nm_flmg_wr_12

 

21h: AMERICAN BEAUTY

R: Sam Mendes, 1999., 122 min

Ulazimo u život Lestera Burnhama u trenutku kada mu se čini potpuno promašen i besmislen. Žena ga ignorira, kćer misli da je gubitnik, a na poslu se osjeća beskorisno. Sve se mijenja kada na srednjoškolskoj priredbi ugleda kćerinu prijateljicu, Angelu, koja postaje predmet njegove žudnje. Odjednom, želi u potpunosti promijeniti svoj dosadni, ustaljeni  život. 

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0169547/?ref_=nv_sr_5

 

Disclaimer- Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

 
kino kset, dvoboj filmova, kratki film o ljubavi, american beauty