Dvoboj filmova: Kes VS Jaws

Tema: životinje

19h: KES

R: Ken Loach, 1969., 110 min

Adaptacija romana Barry Hinesa, „A Kestrel for a Knaves“.  Snimano na lokaciji rudarskog grada Barnsleya, Yorkshire, u filmu glume većinom lokalni neprofesionalni glumci. U centru je dječak Billy, kojeg pratimo u njegovoj svakodnevnoj borbi s nefunkcionalnom obitelji i školskim kolegama. Kada pronađe mladunče sokola, u brizi i treniranju za njega nalazi bijeg od problema. Snimajući  na realnim lokacijama i koristeći prirodno osvjetljenje i s originalim lokalnim glumcima i govorom, Ken Loach je pokušao dati što realističniju sliku radničke klase 60ih.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0064541/?ref_=nv_sr_6

 

21h: JAWS

R: S.Spielberg, 1975.,124 min

Film započinje ugodnom prazničkom razbibrigom na plaži, u turističkom resortu. Uskoro se idilična scena prekida opasnošći iz morskih dubina… Na policijskom načelniku Brodyju, morskom biologu Mattu Hooperu i ribiču Quintu ostaje da ulove bijelu psinu i zaustave krvoproliće.Film ispituje primarni ljudski strah od nepoznate ugrožavajuće sile.  

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0073195/?ref_=nv_sr_1

 

Disclaimer: Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju. S druge strane, dostupne su samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

 

 

kino kset, dvoboj filmova, kes, jaws