Dvoboj filmova (o obitelji) : Festen VS The Incredibles

19h: FESTEN

R: Thomas Vinterberg, 1998., 105 min

Ovaj film predstavlja početak danske grupe “Dogma 95”, koji propisuje snimanje filmova na lokacijama, korištenje prirodnog zvuka, bez specijalnih efekata i s kamerom iz ruke. Radnja se odvija na rođendanskoj proslavi glave obitelji na kojoj se otkrivaju mračne obiteljske tajne. Film balansira između farse i tragedije.

http://www.imdb.com/title/tt0154420/

 

21h: THE INCREDIBLES

R: Brad Bird, 2004., 115 min

Nekoć superheroj koji se borio protiv kriminala i spašavao živote građana, Mr. Incredible, prisilno se umirovljuje i seli s obitelji u predgrađe i počinje “normalni” obiteljski život. Ipak, nakon 15 godina mirovanja, dobiva veliki tajni zadatak i vraća se u akciju, potpomognut ostalim članovima obitelji.

http://www.imdb.com/title/tt0317705/

 

Disclaimer - Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju, dok su, s druge strane, dostupne samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje, naravno, ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

kino kset, dvoboj filmova, festen, the incredibles