Dvoboj filmova (o mladima) : Kids VS Easy A

19h: KIDS

R: Larry Clark, 1995., 91 min

Film prati 24 sata u životima grupe tinejdžera 90-ih u New Yorku. Realistični, gotovo dokumentaristički stil s kronološkom strukturom, naglašava da je riječ o jednom isječku njihovih života. Posebnu kvalitetu daje kinematografija L. Clarka, inače fotografa, te dijalog, koji piše tada 19-godišnji Harmony Korine.

http://www.imdb.com/title/tt0113540/

 

21h: EASY A

R: Wil Gluck, 2010., 92 min

Ovo nije još samo jedan film za mlade, već se, uz Clueless i Mean Girls, može smatrati novim klasikom tinejdžerskih komedija. Ovo je trenutak u kojem mladi bezuvjetno vjeruju virtualnom svijetu i glasinama, ne pitaući za dokaz. Easy A uspijeva dati pametan i originalan pogled na svijet mladih.

 

http://www.imdb.com/title/tt1282140/

 

Disclaimer - Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju, dok su, s druge strane, dostupne samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje, naravno, ulaze i zelene članske iskaznice koje možete nabaviti na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

kino kset, dvoboj filmova, kids, easy