Srijednjak: Dave Grohl

Uoči novog Record Store Daya odlučili smo jedan Srijednjak posvetiti upravo ovogodišnjem ambasadoru tog posebnog dana. Njegovo ime je Dave Grohl, amnogima je poznat kao „najljubazniji čovjek u rocku“.

Njegovo glazbeno djelovanje kreće već krajem 80-ih godina prošloga stoljeća kada je kao klinac počeo svirati bubnjeve u punk bendu Scream, a nedugo nakon toga priključio se Nirvani. Iako se u Nirvani istaknuo kao odličan bubnjar, u novom projektu kojeg pokreće bez ičije pomoći snima demo te tome daje ime Foo Fighters. Danas za to ime benda kaže da je „najgluplje ime benda na svijetu“. Ubrzo je našao vrhunske glazbenike koji su se priključili bendu, a bend je već 20 godina aktivan i produktivan. Daveu Foo Fightersi očito nisu bili dovoljni pa je sudjelovao u velikom broju projekata te surađivao s velikim imenima u glazbi. Samo neka od tih velikih imena su: Tenacious D, Lemmy, Tony Iommi, Queens of the Stone Age, Nine Inch Nails, Paul McCartney, John Paul Jones, Cage The Elephant...

Dokazi da nije talentiran samo za glazbu već i kao redatelj su vidljivi u filmu Sound City te serijalu Sonic Highways koji je popratio izdavanje novog albuma Foo Fightersa.

 

Sukladno tome, na Srijednjaku 4.3. nas očekuje slušaonica svih bendova i projekata u kojima je Dave Grohl sudjelovao, a iz zvučnika će se čuti: Scream, Brain Damage, Nirvana, Foo Fighters, Them Crooked Vultures, Queens of the Stone Age, Probot, Tenacious D, Nine Inch Nails...

 

Ulaz se otvara u 20 h, a zatvara u ponoć. Cijena ulaznice je 5 kn bez iksice, a s iksicom je ulaz besplatan.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

srijednjak, slušaonica, dave grohl