Artcoustic ~ Foolish Green (SK) + Side Project (ZG)

Artcoustic predstavlja...

Foolish Green

Bez zadrške možemo reći da nam na drugi ovogodišnji Artcoustic u goste dolazi makedonski next big thing. Bend u čijoj se glazbi zvukovi brit rocka i dream popa suprostavljaju mediteranskoj atmosferi u jedinstveni psihodelični pop prvi puta dolazi u Zagreb. Njihov unikatni zvuk na terapija.net nazvali su Nova makedonska psihodelija, a na muzika.hr zaključili da kad bi dolazili iz Britanije, dobili bi etiketu najbolji bend na svijetu u malo više vremena nego što treba novom NME-u da izađe.

Okupljeni oko pjevača, gitarista i producenta Nenada Stefanovskog, ovaj šesteročlani sastav 2013. godine izbacio je album Escape čiju je kvalitetu prepoznalo i nekoliko domaćih glazbenih kritičara i portala. Tako se album našao i na nekim regionalnim top listama za 2013., a bend je dobio priliku svirati i kratku nizozemsku turneju.

Website
Bandcamp
Facebook
Twitter
Soundcloud

Side Project

Ovaj mladi zagrebački sastav već se predstavio publici u Klub Klubu, Vintage Industrial Baru i na akustičnom koncertu u Rockmarku. Njihovu muziku nazvali su graveyard pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synthpopa sve do modernog indie rocka i popa.

Facebook
Soundcloud

Ulaz se otvara u 20:00, a koncert Foolish Greena počinje u 22:30. Karte možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 20kn u dirty old EMPIRE * shop - label - festival - merchandise - booking (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) ili na ulazu kluba na dan koncerta po cijeni od 30 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).


koncert, indie