ZEZ: Obake

Ove godine odlučili smo ZEZ zatvoriti u stilu. Doom, sludge, jazzcore supergrupa sastavljena od članova Porcupine Tree, Somme i MoRkObOta prvi puta u Zagrebu.

Eraldo Bernocchi (Somma) – Gitara

Lorenzo Esposito Fornasari (Somma) – Elektronika, vokal

Colin Edwin (Porcupine Tree) - Bass

Jacopo Pierazzuoli (MoRkObOt) - Bubnjevi

Erraldo Bernocchi je jedna od najinteresantnijih osoba europske eksperimentalne scene, usudili bismo se reći i ponekad premalo istaknut. Sredinom devedesetih pokrenuo je projekt Somma koji je osim Erraldove gitare u svojoj stalnoj formi imao zbor od sedam tibetanskih svećenika i legendarnog Billa Laswella na basu. Kroz godine je projekt rastao pa je 2007. u njega ušao Lorenzo Esposito Fornasari i Nils Petter Molvaer.

2008. pokrenuo je RareNoiseRecords baziran u Londonu i ubrzo potom s Lorenzom, Massimom Pupillom, basistom benda Zu i svuda prisutnim bubnjarem Balaszom Pandijem osnovao Obake. Priču o Massimovom nestanku čuli ste kad smo pred ljeto organizirali povratnički koncert Zua, pa je na njegovo mjesto došao Trevor Dunn iz Mr. Bungle i Secret Chiefs 3. Ubrzo ga je zamjenio Jason Köhnen koji svira s Bong-Raom.

Ove godine na bas je došao Colin Edwin iz benda Porcupine Tree, a o novom albumu Mutations se šuškalo cijele godine u rock podzemlju. Bend je album predstavio preko The Quietusa koji je njihov prvi album svrstao u najbolje albume 2011. godine. Na dan kad je album objavljen u kategoriji rock glazbe slušanošću je prestigao Sonatu Articu, Slipknot, In Flamese i druga popularna imena u rock i metal glazbi.

S obzirom na Balaszove obaveze prema drugim bendovima, za bubnjeve na Mutations turneji sjeda Jacopo Pierazzuoli iz talijanskog doom benda MoRkObOt.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 40 kn, na ulazu karta će koštati 50 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

Broja karata je ograničen.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, experimental, doom