IEEE Elevate : Engineering money

Pozivamo vas na sedmi IEEE Elevate (i doista posljednji ove godine :) na kojem ćemo se družiti uz uzbudljivo predavanje o transformaciji koncepata novca i bankarstva u digitalnom dobu.
 

Četvrtak 11.12. od 17-19h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

 

Naš gost je Marko Elezović, svestrani software developer sa iskustvom u domeni online bankarstva koji će nam odškrinuti vrata u svijet financija kroz priče kakve nećete čuti od svog osobnog bankara.

Kao što se magnetni pol Zemlje nedvojbeno obrće, u bankarskom svijetu se koncept novaca i definicije banaka okreće naglavačke: trgovine postaju banke, websiteovi postaju banke, aplikacije postaju banke.

Danas je zbog tehnološkog napredka moguće (uz dobru ideju i poslovni plan) čak i započeti startup pitch sa "Moja ideje je napraviti banku koja će..."
Peer to peer lending i robna razmjena uzima sve više kolača tradicionalnim institucijama, no ipak uvodi pitanja - što zakonska, što etička.

Svima je poznata činjenica da su informacije novac, no u zadnjem desetljeću ovo više nije šuplja fraza.
Server log koji tvrdi da čitate ovaj tekst, kombiniran sa reklamom za prigodne zimske papuče vrijedi fizički novac. Konkretno 0.000037 lipa.

Isto kao što podaci postaju novac i novac postaju podaci. Bitcoini se već duže vrijeme koriste i van darknet-a.
Treba vam novca za izlazak, a jedino što imate su bitcoini? Posjetite Tkalču i dignite novac na BitCoin ATMu. Budućnost postaje sadašnjost, čak i u Lijepoj Našoj.

 

---

Marko Elezović diplomirao je na FERu 2008, kada osniva R&D odjel u Elementu gdje je trenutačno vođa tima koji razvija softver za inozemno tržište.
Budno prati programske jezike i nove tehnologije, a entuzijazam ulaže u pronalaženje problema koji zahtjevaju zanimljiva rješenja.

Zadnjih par godina radi za Instantor AB, Švedsku firmu koja se bavi agregacijom banaka i kreditnim procjenama.
Uvijek otvoren za razmjenu vještina i iskustva, nedavno je osnovao HRScala grupu za zaljubljenike u funkcijsko programiranje.

Suosnivač DSL Platforme. Voli prokastrinirati i mrzi gubiti vrijeme.

predavanje, online bankarstvo