Phat KSET: Jeru The Damaja + DaMental

U suradnji s agencijom Overstand, sada već legendarni program Phat KSET s ponosom u Zagreb, 22.studenog, dovodi legendu hip hopa – Jeru the Damaja direktno iz Brooklyn NYC!

Svi ljubitelji istinskog hip hop izražaja doći će na svoje jer uz Jerua, na binu će se popeti i riječka BoomBap nada – DaMental i predstaviti svoj odličan domaći album „Kuća“ uz zvučnu podršku najboljeg hrvatskog hip-hop DJ-a po izboru portala HipHopUnity – DJ Chill-a kojem će se pridružiti Soul Brothers & Nodef.

Punim imenom Kendrick Jeru Davis aka D. Original Dirty Rotten Scoundrel odrastao je u Brooklynu koji je kasnije poslužio kao inspiracija za kasniji „hardcore concious“ stil, a kreirao je i personu pod nadimkom „The Damaja“ jer svojim vokalno ritmičnim izražavanjem „oštećuje“ mikrofone.

Krajem '80-tih Jeru se povezuje s DJ Premierom i Guruom, koji zajedno čine Gang Starr, te se hip-hop publici prvi put predstavlja na Gangstarrovoj stvari "I'm The Man" 1992. Svoje mjesto na hip-hop sceni zauzima klasikom iz '93 "Come Clean" sa svog legendarnog albuma "The Sun Rises In The East".

Dvije godine kasnije, izdaje drugi album "The Wrath Of The Math", s hit singlovima "Ya Playin Yaself" i "Me Or The Papes". Album diže veliku količinu prašine na hip-hop sceni, baš kao i prvi album, a Jeru dobija naziv 'spasitelj hip hopa' zbog svoje iskrenosti i izravne kritike stanja na hip-hop sceni. 2000. Jeru izdaje svoj samostalni projekt "Heroez 4 Hire" preko svog labela KnowSavage Records, a 2003. izbacuje svoj cijenjeni album "Divine Design". Trebalo je čak četiri godine za novi album pod imenom „Still Risin'“, a ove godine izašao je i „The Hammer“ EP kojeg su producirali Large Professor, Beatnuts i PF Cuttin'.

Zahvaljujemo se svim našim sponzorima te hotelu International i restoranu Katedralis na gostoprimstvu.

 

Cijena karte iznosi 50kn u pretprodaji te 70kn na dan koncerta. Karte se mogu nabaviti u Dirty old shop-u i KSET-u.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert