ZEZ: PoiL + Vitas Guerulaitis

Iz grada koji nam je dao High Tone i Jarring Effects stiže nam najnovije čudo Lyonske plodne scene PoiL. Ujedno ovo je i prvi ZEZ posvećen eksperimentalnoj rock glazbi.

PoiL

Antoine Arnera – Klavijature, vokal

Boris Cassone – Bass, gitara, vokal

Guilhem Meier – Bubnjevi, vokal

Eklektični sastav PoiL koji nam dolazi iz Lyona na temeljima progresivnog rocka izgradio je deliričnu i nepredvidivu glazbu koja ne poznaje granice i zabrane. Preuzimaju ljepotu melodije i kompleksnost harmonije iz komorne glazbe kao i sam prog, ali energijom punka dovode svoju glazbu do industrijskog kaosa, sustava koji je spreman eksplodirati svaki čas. Francuzi su već prepoznali kvalitetu sastava pa je PoiL nekoliko proteklih tjedana proveo na top listi francuske udruge nezavisnih radijskih postaja Ferarock. Odmah uz Jack Whitea, Clipping i High Tone. Uostalom što očekivati od grada koji nam je dao High Tone.

Vitas Guerulaitis

Célia Jankowski – klavijature, vokal

Ismaël Colombani – gitara, vokal

David Costenaro – bubnjevi, vokal

Ovaj belgijski noise-prog sastav pokupio je vrhunske kritike diljem cijele Europe, rasprodao vinilnu tiražu svojeg prvijenca perce oreille izdan za mali belgijski label Cheap Satanism i sada napokon dolazi u naš grad pokazati nam zašto su uzburkali cijelu europsku eksperimentalnu rock scenu. Bend je nedavno predao izdavaču i master trake za novi album koji treba izaći u veljači 2015., vjerujemo da ćemo ekskluzivno čuti i dio novog materijala.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kn, na ulazu karta će koštati 40 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 20 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

Broja karata je ograničen na 200

koncert, experimental