ZEZ: Trespass Trio (Norveška, Švedska)

Što je jazz bez skandinavaca? Članovi Gustafssonovog Fire! Orchestra formirani u trio i predvođeni karizmatičnim saksofonistom Martinom Küchenom dolaze obogatiti jesenski ZEZ.

Trespass Trio

Martin Küchen – Saksofon
Raymond Strid - Bubnjevi
Per Zanussi – Kontrabas

Iza ova tri izvrsna skandinavska glazbenika koji formiraju Trespass Trio stoje i tri albuma izdana za portugalsku etiketu Clean Feed na kojoj se nalaze i izdanja Kena Vandermarka, Petera Evansa, Elliota Sharpa, Chicago Underground Dua i drugih eminentnih imena jazz scene. Posljednji album Human Encore izdali su 2013. u suradnji s legendarnim Joeom Mcpheem.

Martin Küchen aktivan je na skandinavskoj jazz sceni od sredine devedesetih. Osim Trespass Tria poznat je i kao leader Angles, Angles 8 i Angles 9 u kojima sudjeluju Magnus Broo (Atomic), Johann Berthling (Fire!), Goran Kajfeš, Andreas Werliin (Fire!), a član je i Mats Gustafssonovog Fire! Orchestra.

Raymond Strid svoje koncertno iskustvo gradi od 1977., a krajem osamdesetih s Mats Gustafssonom pokrenuo je GUSH. Također član je i sastava LSB (Ljungkvist-Strid-Berthling), te Fire! Orchestra. Radi se o još jednom glazbeniku čija je uloga u razvoju skandinavskog jazza neiminovna.

Per Zanussi posljednji je član Trespass Tria, osim suradnje s Gustafssonom koja očito povezuje svu trojicu ovih glazbenika ističe se i suradnja s Paalom Nilsen-Loveom.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 50 kn, na ulazu karta će koštati 60 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 40 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.

 

Broja karata je ograničen na 200.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, jazz