Velika Rock Eksplozija #7: Vikend-Revolucija, Mel Camino, Soul Radio

Ovogodišnje, već sedmo po redu, izdanje festivala "Velika rock eksplozija" održat će se od 9 - 11. listopada u zagrebačkom klubu KSET, gdje će u tri festivalske večeri nastupiti osam bendova. Zadnji koncertni dan, subotu, 11. listopada, otvara karlovački pop-soul-funk-blues sastav "Soul Radio", pobjednik ovogodišnjeg "HGF demo festivala", zatim sviraju velikogorički rockeri "Mel Camino", koji će predstaviti svoj netom objavljeni treći studijski album "Avion bez uzletne piste". Festival zatvara, po mnogima jedan od najboljih novopojavljenih mladih bendova prošle sezone - zagrebačka pop-funk-rock-reaggae grupa "Vikend-revolucija".

 

Vikend-revolucija je mlada zagrebačka pop – funk – reggae šestorka, koja je u kratko vrijeme svojim nastupima na sebe skrenula pozornost publike, medija i diskografa te stekla reputaciju jednog od najperspektivnijih zagrebačkih bendova. Do sada su objavili EP „Naša kuća“ (Spona, 2013.) te singlove „Apsolutno slobodan“ i „Sviramo“, a uskoro ulaze u studio snimati prvi album.

 

Mel Camino je velikogorički rock sastav koji je pod vodstvom pjesnika i kantautora Zlatka Majseca nedavno objavio svoj treći studijski album „Avion bez uzletne piste“ (Spona, 2014.). Prepoznatljivi su po inteligentnim tekstovima koji obiluju emocijama i začudnim nadrealnim momentima te zanimljivom scenskom nastupu.

 

Soul Radio je skup sedmorice odličnih funk - soul – blues muzičara iz Karlovca i Duge Rese. Pobjedili su na ovogodišnjem 18. HGF-u, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom demu festivalu. Ubrzo su privukli pažnju diskografa te objavili svoj prvi singl „Moja muza je mjuza“, koji na najbolji način prezentira njihov autorski rad.

 

Novost ovogodišnjeg festivala je da će, uz već tradicionalnu festivalsku CD kompilaciju, biti objavljena i digitalna kompilacija "Najbolje do sada - Velika rock eksplozija 2008 - 2014", koja će sadržavati čak 40 ponajboljih pjesama izvođača koji su kroz godine nastupili na festivalu.

 

Ulaznice u pretprodaji se po cijeni od 20 kn mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i KSET-u, a na dan koncerta po 30 kn na blagajni KSET-a.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

koncert