Velika Rock Eksplozija #7: Gatuzo, Bender, Acid Trash

Ovogodišnje, već sedmo po redu, izdanje festivala "Velika rock eksplozija" održat će se od 9 - 11. listopada u zagrebačkom klubu KSET, gdje će u tri festivalske večeri nastupiti osam bendova. Drugog dana festivala nastupa eksplozivni zagrebački rock duo "Gatuzo", žestoki blues rockeri "Bender" iz Novske, koji promoviraju svoj aktualni debitantski album "Ono što jesam" te blues-punk sastav "Acid Trash".

 

Gatuzo je energični i dinamični zagrebački rock dvojac s objavljena tri studijska albuma, osvojenom nagradom „Status“ HGU-a za najbolji mladi rock bend te Porinom za najbolji alternativni rock album. Dvojac koji na pozornici lansira sirovu energiju i proizvodi buku koje se ne bi posramila niti desetorica glazbenika.

 

Bender je mladi alternativni rock blues kvartet iz Novske, osnovan 2007. godine. Na brojnim svirkama su stekli vjernu publiku te sigurnost i iskustvo, koje su pretočili u nedavno objavljeni album prvijenac „Ono što jesam“ (Aquarius Records / Spona, 2014.).

 

Acid Trash je žestoki blues – punk dvojac koji najčesće uspoređuju s bendovima poput „Spencer Blues Explosiona“ i „Black Keysa“. Kombinacija melodičnih gitarskih dionica i beskompromisnog bubnja rezultira eksplozivnim zvukom kakav još niste čuli.

 

Novost ovogodišnjeg festivala je da će, uz već tradicionalnu festivalsku CD kompilaciju, biti objavljena i digitalna kompilacija "Najbolje do sada - Velika rock eksplozija 2008 - 2014", koja će sadržavati čak 40 ponajboljih pjesama izvođača koji su kroz godine nastupili na festivalu.

 

Ulaznice u pretprodaji se po cijeni od 20 kn mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i KSET-u, a na dan koncerta po 30 kn na blagajni KSET-a.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert