Velika Rock Eksplozija #7: Edi Maružin i Banditi, Krešo i Kisele Kiše

Edi Maružin i Banditi

Ovogodišnje, već sedmo po redu, izdanje festivala "Velika rock eksplozija" održat će se od 9 - 11. listopada u zagrebačkom klubu KSET, gdje će u tri festivalske večeri nastupiti osam bendova. U četvrtak, 9. listopada, festival će otvoriti odličan riječki ska-punk bend "Krešo i kisele kiše", pobjednici ovogodišnjeg HR demo festivala, a nakon njih sviraju headlineri festivala - frontmen legendarnih "Gustafa", Edi Maružin sa svojim sastavom "Banditi" - smanjenom i žešćom verzijom "Gustafa".

 

Krešo i kisele kiše su riječki ska – punk bend, pobjednici su ovogodišnjeg HR demo festivala. Krešo je Krešo, a Kisele kiše su skupina vrlo mladih i nevjerojatno talentiranih ljudi koji svoju nevjerojatnu potrebu za kreativnim izričajem izražavaju na jedan nevjerojatan način. Spajaju spojivo i nespojivo, predvidljivo i nepredvidljivo, izgubljeno i pronađeno, svjetlost i tamu, zločin i kaznu, strah i hrabrost, moć i nemoć, sreću i tugu.

 

Edi Maružin i Banditi su smanjena i žešća verzija „Gustafa“. Legendarne istrijane, koji žare i pale već više od trideset godina, nije potrebno posebno predstavljati. Dovoljno je reći da iza sebe imaju deset studijskih albuma, više od 2500 koncerata i brojne nagrade te da svojom „štalom“ raspamete publiku gdje god se pojave.

 

Novost ovogodišnjeg festivala je da će, uz već tradicionalnu festivalsku CD kompilaciju, biti objavljena i digitalna kompilacija "Najbolje do sada - Velika rock eksplozija 2008 - 2014", koja će sadržavati čak 40 ponajboljih pjesama izvođača koji su kroz godine nastupili na festivalu.

 

Ulaznice u pretprodaji se po cijeni od 20 kn mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i KSET-u, a na dan koncerta po 30 kn na blagajni KSET-a.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert