Zu (Rim, Italija)

Nakon tri godine pauze Zu su u novoj postavi snimili novi materijal Goodnight Civilization EP i izdali ga za talijanski label La Tempesta Dischi. U lipnju kreću na prvu turneju otkako su se okupili, a dio nje je i nastup u KSET-u u sklopu Zavoda za eksperimentalni zvuk.


Prije tri godine Zu je otišao u neodređenu hibernaciju. Nakon dvanaest aktivnih godina, četrnaest studijskih albuma i dvije tisuće koncerata u svakom kutku zemaljske kugle bend je prestao postojati. Tome je zasigurno kumovala i popularnost koju je stekao Carboniferous izdan 2009. za Ipecac Records Mikea Pattona. Album kojeg su ishvalili svi opinion making glazbeni mediji (NME, Drowned In Sound, Pitchfork Media, Tiny Mix Tapes), a bend ispromovirao sa preko 200 koncerata.


Dvije godine nakon Carboniferousa, bubnjar Jacopo Battaglia izašao je iz Zua, a saksofonist Luca Tomasso Mai posvetio se bendu Mombu kojeg ste nedavno ste imali priliku čuti u AKC Attacku u sklopu Živ Žar Žur večeri. Basist Massimo Pupillo uzeo je dugu pauzu od glazbe i živio godinu dana samotnjačkim životom na Himalajama, a zatim u jednom amazonskom selu. Nakon jednog dugog razgovora Skypeom preko pola zemaljske kugle Luca i Massimo zaključili su da Zu još nije rekao sve što ima za reći i uključili u oživljavanje benda Gabea Serbiana iz benda The Locust.


Zu smo puno puta gledali u Zagrebu tokom Žednouhih večeri, vidjeli smo uživo i dio njihovih suradnji, one s Dälekom i Matsom Gustafssonom. Na dugoj listi suradnika nalaze se i Mike Patton, The Melvins, Eugene Chadbourne, Ken Vandermark i drugi.


Karte možete od 13.05. kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 55 kn ili na dan koncerta po cijeni od 70 kn. Ulaz se otvara u 20h.

Broj karata je ograničen.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, experimental