Djmawi Africa (Algeria) + Faforo (Zagreb)

Udruga Dyalli, Udruga Ekodrom i KSET vas pozivaju na:

DJMAWI AFRICA (Alžir)

Obišli su Afriku, Brazil, Indiju, Francusku... Odsvirali brojne klubove, festivale, nominirani su za Alžirsku glazbenu nagradu 2013. u kategoriji najboljeg benda. Trenutno su na turneji i promoviraju svoj posljednji album ‘Avancez L’arriére’ (2013).

Bend Djmawi Africa osnovan je 2004. godine u Alžiru, a spaja tradicijsku glazbu Maghreba (Gnawa) sa raznim suvremenim stilovima poput reggaea, duba, rocka, a ne rijetko možete čuti i utjecaje keltskog melosa, pa ova energična kombinacija na trenutke podsjeti i na Afro Celt Sound System, samo u jednoj nabrijanijoj varijanti.

Djmawi Africa okuplja 8 članova koji kombiniraju razne instrumente: od gitare, basa, bubnja, Djembea, Congi do Goumbrija, Kore, Krakeba, violine, mandole, klarineta i saksofona.

Već dugi niz godina Djmawi Africa ostvaruje suradnju sa bendom Joke iz Pariza, ekipom koja je dobro poznata zagrebačkoj publici.

Djmawi Africa su:

Abdou El Ksouri: Electric Guitar

Amine Lamari: Percussion, Flute, Trumpet

Jamil Ghouli: Vocals, Acoustic Guitar, Ngoni, Gumbri

Fethi Nadjem: Violin, Mandola, Kora

Karim Kouadria: Bass Guitar

Mhamed Shihadeh: Clarinet, Saxophone (Soprano, Alto)

Nazim Ziad: Battery

Zohir Ben Larbi: Percussion: Djembée, Derbouka, Conga

website

 

No, tu je još jedan dodatni povod za doći u KSET:

Za zagrijavanje za Djmawi zadužene su domaće afro snage FAFORO, nedavno oformljen bend kojem će ovo biti premjerni koncert , a većinu članova već znate kao ekipu iz NmAB-a (Našeg malog Afro benda)

Faforo je bend čiji članovi dulji niz godina istražuju zapadnoafričku glazbu. Dio njih otputovao je u Afriku (Gvineju) još davne 2008. godine a zatim i u Burkinu Faso i Mali, gdje su pohađali tečajeve afričke tradicijske glazbe. Nedugo nakon povratka iz Afrike, oformili su sastav Naš mali Afro bend koji je u Hrvatskoj poznat po izvedbi autentičnih zapadnoafričkih ritmova. Faforo je kolektiv sastavljen od članova NmAb-a, nastao postepeno i prirodno s potrebom za novim zvukom u bendu. Karakteriziraju ga energične melodije električne gitare inkorporirane u već provjerene afričke ritmove, kojima dodatnu potporu pruža groove bas gitare. Kao kolektiv Faforo istražuje glazbu sjeverne Afrike, poznate po pustinjskom blues-u; otuda članovi crpe inspiraciju za stvaranje novog zvuka a odjeća i jezik na kojem izvode glazbu na tragu su autentičnosti.

Glazbeni uzori su im Tinariwen i Tamikrest, Ali Farka Toure i drugi.

Karte možete kupiti na ulazu po cijeni od 35 kn, a ulaz se otvara u 21h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, world