Kiwi Requiem

Nakon nekoliko godina pauze, u pomalo promijenjenom sastavu i s pokojom novom pjesmom, Kiwi Requiem ponovno dolazi na pozornicu KSET-a predstaviti ulomke iz svoje avangardne rock-opere u nastajanju. Zaveden poetikom jazza, žestinom metala, fraktalnošću minimalizma i mistikom višeglasja, Kiwi traži vlastiti izričaj u mješavini žanrova koju naziva šumskim rockom. Naziv jamačno potječe iz želje za postizanjem organskog i pitkog zvuka koji istovremeno nosi određenu slojevitost i isprepletenost glazbenih motiva. Najviše utjecaja Kiwi pronalazi u progresivnom rocku, suvremenom jazzu, minimalističkim formama i komornoj glazbi dvadesetog stoljeća. Četiri izvrsne pjevačice i jedan autoritativni bas utjelovljuju uloge likova iz opere čije se dionice povremeno stapaju u epska višeglasja.

Radnja opere odvija se u zamišljenoj civilizaciji koja fanatično obožava Nau, želatinoznu tvar kremkaste boje te uz nju veže vjerovanja, rituale i tradiciju. Nakon manjeg incidenta prilikom dijeljenja Nae, događa se obrat u priči i pojavljuje se kritična volja pojedinaca da preispitaju nametnute društvene vrijednosti i njihovu nekonzistetnost. Inicijativa rezultira neočekivanim otkrićem i uzbudljivim raspletom pozivajući na razmišljanje o kolektivnoj perzistentnosti.

Ulaz se otvara u 20 h, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 20 kn na dan koncerta.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

rock opera