Goribor (Bor) + Olovni Ples (Dugo Selo)

GORIBOR (Bor / Srbija) - www.facebook.com/pages/Goribor/289100010379
OLOVNI PLES (Dugo Selo / Hrvatska) - https://www.facebook.com/olovni.ples

Legendarni se Goribor nakon skoro 8 godina vraća u klub KSET, na mjesto gdje su održali svoj prvi zagrebački koncert! 16. svibnja izaći će pred zagrebačku publiku i predstaviti aktualni dvostruki album „Evo je banja“, kao i aktualni singl. Nakon kreativne koncertne pauze benda, Aleksandar Stojković ST početkom je prošle godine u studiju Kramasonik, u suradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pjesmu „Jureći ljubav“. Bend polovicom travnja završava snimanje novog singla, a nakon toga odlaze u Sloveniju gdje će raditi na završetku live DVD izdanja (koncert snimljen u Vintage Industrial Baru u Zagrebu).

Koncert će otvoriti odličan i specifičan blues rock bend Olovni Ples, koji u zadnje vrijeme zasluženo dobiva sve veću pažnju i medija i publike.

Prvih 100 karata po cijeni od 60kn možete kupiti ISKLJUČIVO u Dirty Old Shop-u (Tratinska 18). Nakon toga cijena će im porasti na 70kn i moći će se kupiti u Dirty Old Shop-u i KSET-u, a na ulazu će, ako ih ostane, koštati 80kn. Ulaz se otvara u 21 sat, a koncert počinje TOČNO u 21 i 30.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 


Goribor je i dalje na A listi današnjih grupa na području ex-Yu. Njihova je muzika mješavina trip-hopa i pomaknutog bluesa uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST nabijeni su snažnim emocijama i osobnim iskustvom života koji ga boli i grebe.

Muzika Goribora je "metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti". Njihova muzika je "hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše". A snimili su tek dva albuma, „Goribor“ i dvostruko izdanje „Evo je banja“ (Dancing Bear).

Album „Evo je banja“ i dalje je jedno od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je riječ o urbanoj sceni regije. Album je snimljen u studiju "Partyzan" u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić koji je u karijeri radio s bendovima Hladno Pivo, Bambi Molesters, Let 3, Gustafi, One piece puzzle i drugima. Gosti na snimanju bili su Alen i Nenad Sinkauz iz benda East Rodeo, Leon Brenko i Davor Milovan Bili iz grupe The Chweger, Milos Vojvodić iz benda Eyot i glumica Dijana Vidušin.

Nakon više nego uspješne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktualnog albuma, Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend u ožujku kreće na drugi dio velike turneje po regiji i Europi. Prije zagrebačkog koncerta zakazanog za 16.05. u KSET-u, Goribor će nastupiti 07.03 u Sarajevu (Cinemas Club), 08.03. u Splitu (Club Quasimodo), 04.04. u Novom Sadu (CK13) i 18.04. u Zürichu (Stall 6).

Broj ulaznica je strogo ograničen zbog kapaciteta kluba pa Vam preporučamo da svoju ulaznicu nabavite na vrijeme i pridružite nam se na intimnom koncertu za prave fanove benda!

 

koncert